Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ha valaki kómában van pár...

Ha valaki kómában van pár napot, és nem kap orvosi ellátást, közben pisil/kakil?

Figyelt kérdés

Fura kérdés, de kifejtem. :D szóval néztem a napokban egy filmet Netflixen, arról az igaz történetről szól, amikor egy uruguayi rögbicsapat repülője lezuhant a hegyekben, és sokan túlélték és ott voltak 2,5 hónapig, mire megmenekültek (mert nem talalták meg addig őket).

Na és az egyik csávó (aki aztán végül túlélte), 3 napig kómában volt a zuhanás után fejsérülés miatt, aztán magához tért. Nyilván semmi orvosi ellátást nem kapott. Tudom hogy ilyenkor normál esetben intenzív osztályra kerül az ember és katéter van, infúzió, stb, de mi van, ha úgy van kómában az ember, hogy nincs semmi elérhető orvosi kezelés, katéter stb?

Kómában lévő ember is simán kakil/pisil, ilyenkor egyszerűen összecsinálja magát? Mondjuk nem is tudtak neki enni/inni adni abban a 3 napban (nyilván infúzión keresztül sem), de gondolom azért így is ürített valamennyit.

Tudom fura kérdés, de ilyenek szoktak eszembe jutni filmnézés közben :D

jún. 10. 09:12
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
Mehetsz te is boncmesternek.
jún. 10. 09:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Valószínű össze.

De sanszodabb, hogy szomjanhal.

jún. 10. 10:01
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
70%
Nyilván vannak ilyen esetek, meg csodák, de gondolom neki az volt a legkevesebb gondja, hogy összecsinálta magát meg bevizelt esetleg a kóma ideje alatt. Alapból a kiszáradás, szervek leállása jobban aggasztóbb. Szerencséje volt.
jún. 10. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:
62%

Hát itt ez a legkevesebb. Egy hosszú kóma agykárosodást okoz, én inkább ezen aggódnék. A nagy átlag egy ilyen után már értelmi fogyatékkal él, epilepsziás, bajok vannak a finommotoros készségeivel.

Azt, hogy milyen dzsuvás egy ilyen katasztrófa, szerintem alábecsülöd. Tiszta por, pernye, hulladék minden.

A vizelet, hányás, fos meg ilyen traumatikus esemény sokrán még ha magánál van is az ember, akkor is kijön.

Sokan félelmükben tényleg bevizelnek, becsinálnak, összehányják magukat a stressz miatt, vagy ha nagy nyomás éri a hasat akkor is.

Ezeket letakarítani a legkevesebb. Van víz, lemosod, kiforralod a ruhákat. Egy nyílt seb ellátása sokkal gázosabb, mert rendes higénia nélkül el kezd rohadni, fertőzések, tetanusz, stb legyengít és gyorsan végez is veled.

jún. 10. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!