Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Égési sérülésnél mikor alakuln...

Égési sérülésnél mikor alakulnak ki a hólyagok, már ha egyáltalán hólyagos lesz a terület? Azonnal vagy csak órák múlva?

Figyelt kérdés
2024. máj. 16. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csúnyán megégett a kezem, orvos kezelte le, és 2 nap múlva hólyagosodott ki. De olyan kisebb égésem is volt, ami szinte azonnal hólyagos lett. Én sem értem.
2024. máj. 16. 21:50
 2/5 Katona Dius ***** válasza:
53%
Lehet nem a legegészségesebb, de én azt szoktam, hogyha megégetem magam, jeget, vagy jeges dolgot teszek rá, legalább egy órára. Így nem nagyon szokott kihólyahosodni.
2024. máj. 16. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

2#

Jól tudod: Hideget kell rátenni, vagy hideg vizet sokáig folyatni rá.

2024. máj. 16. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Attól is függ mekkora égésről van szó. Harmadfokú égési sérülésnél szinte majdnem azonnal felhólyagosodik.

Ha csak megégegeted a bőr felületét kályhával akkor 12-24 óra múlva kb.

Hideg folyó víz alá kell tenni minimum 20 percig, akár egy fedőkötés is mehet rá vagy ha nagyobb területen égett akkor tiszta fehér lepedő.

2024. máj. 16. 23:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálam van, ami azonnal hólyagosodott, de ott konkrétan ráment a forró olaj véletlen.

Máskor meg nem hólyagosodik, attól függ, milyen természetű az égési sérülés, mekkora hőfok éri, és mekkora területen.

2024. máj. 18. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!