Állandó derék fájdalom ha ülök fekszek általában fáj a derekam alsó részénél kattan valami ha igy eröltetem ülés közbe akkor "megkönnyebbülés" érzésem van 195cm+ tanácsára lennék kiváncsi én 199cm vagyok nektek milyen szokásotok van amitől elmúlt?
Vizsgáltasd ki, az állandó derékfájdalom nem normális, tökmindegy milyen magas vagy. Ha szerencséd van, akkor egyszerűen csak gyenge a vázizomzatod, max. ilyen összefüggés lehet a magassággal, bár a tartáshiba, izomgyengeséd az én 158 centimmel is ugyanúgy panaszokat okozott. Úszás, pilates, jóga, sajátsúlyos/súlyzós gyakorlatok, a lényeg, hogy a gerinc melletti, tartó/vázizmokat + a fenék és comb izmokat erősíteni kell - csodaszer nincs. Egy képzett (aki mondjuk anatómiát tanult) edző kell(ene), legalább míg megmutatja, betanítja a HELYES mozdulatokat, gyakorlatokat, de sajnos az ilyen a ritkább. :(
Viszont orvosnak (reumatológus vagy ortopédus) azért érdemes megmutatni, mert lehet (akár az izomgyengeség mellett és/vagy annak következményeként) kopás, ízületi probléma, vagy olyan deformáció, amit előbb gyógytornával rendbe kell tenni.
Korod sem mindegy, 25 évesen ez inkább ad aggodalomra okot mint 50 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!