Végbél környéki tályog megnyitása mennyire fáj? Hogy érzéstelenítik? Tényleg nagyon fáj a kötéscsere? Ezt csak műtéttel lehet kezelni?
Szia, leírom nekem hogy volt, hátha segít, de ez csak egy darab tapasztalat.
Nem voltam kismama.
4 centis volt, mint egy kisebb tojás. Kívülről nem látszott, MRI mutatta ki, illetve kitapintotta felnyúlva a sebész.
Iszonyatosan fájt a 4-5. napra, mire sor került a műtétre. Epidurált kaptam, nem hatott, így végül altattak. A műtét maga gyors volt, rutin.
Utána tettek fel oda egy kis csövet, odavarrták, rögzítették. Ezen a csövön ürül, tisztul a tályog, tilos bezárni. Fokozatosan gyógyult fel belülről. Oldalt tudtam csak emiatt feküdni napokig, oldalt fekve enni is.
Kötéscsere: naponta 2 alkalommal jött a nővér, betadinos oldatot fecskendezett a kis csőbe. Fájt kicsit. A kis cső nekem magától kiesett az 5. napon, de ha nem esik ki, kiveszik.
Kaptam reggelente vérhigító injekciót a karomba, amíg bent voltam a kórházban. Kaptam antibiotikumot is. Vérvétel x naponta, hogy lássák, van-e a szervezetben gyulladás még.
Kímélő diéta, tilos volt magokat enni, zsírosat stb.
Minden egyes nagywc után le kellett zuhanyozni ott lent, na ez nem volt a kedvencem, mert az antibiotikumtól napi több hasmenés volt... Gondolhatod, négyen egy szobában, minden alkalommal mehettem lent lezuhanyozni magam, utána óvatos törülközés, pizsama vissza, ágyba vissza.
A kórházi szobában 3 nő voltunk ugyanezzel a gonddal (a 4. személy más miatt feküdt bent) 9, napra pontosan műtöttek mindannyiunkat. Egyik szobatárs 5 nap után hazamehetett, én 10 nap után, a harmadik pedig 2 hét után. Attól függ, hogy viseled, hat-e az antibiotikum. Nekem az első nem hatott, kaptam egy másfajtát, az hatott, ezért lett 10 nap.
Ismétlem, ez csak egy tapasztalat, egy adott kórház.
Jobbulást, kitartást!
Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!
Lehet, hogy kismamáknál más a protokoll, ezt sajnos nem tudom.
Olyat is hallottam már, hogy valaki másnap hazament, és naponta bejárt a kötözésre, tehát a kis cső kimosására.
Ma volt. Eléggé fájt. Mert terhes vagyok, csak egy szurit kaptam bele.
Kötés csere mennyire fáj?
Szegény, biztos nem volt kellemes, ha nem volt altatás/epidurál, sajnálom 😪
De a lényeg, hogy túl vagy rajta, napról napra jobban leszel, és a baba is rendben lesz!
Kötéscsere nekem az első napokon sajnos fájt, kitartást! De az is jobb lesz, napról napra. Pihenj sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!