Farkcsont törés/repedés elmozdulás nélkül?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Pár napja sajnos seggre ültem a kôre. Másnaptól nagyon fájt.. majd már zavart bemebtem a traumatológiára. Első röntgen negatív lett, de a doktor talált rajta egy repedést/törést amikor megnèzte. Újra hívta a radiológust, aki mondta hogy vagy repedés vagy törés de ez kétes, de mivel nem mozdult el, MrI lenne a megoldás. Mire kapok MR-re időpontot, hetek.
És amugy sincs rá gyógymód. Pihenés, kimélés.
Van itt valaki akinek volt ilyen, tudnánk beszélgetni? Annyira egyedülinek érzem ebbe magam, nagyon kevés embernél találkoztam ilyennel.
Menni tudok, állni is, de vannak pozíciók amik nagyon rosszak :(
Javulni fog? Kicsit félek.. :(
febr. 28. 11:33
1/1 BulmaSwan válasza:
Szia. Bár pár hónapos a kérdésed már, de hogy vagy azóta? Nem akarlak riogatni. Én jól bekúrtam a sejhajom úgy 2-3 éve a fürdőszobában. Akkor fájt egy ideig, plusz lila volt egy ponton. Majd elmúlt de viszonylag hamar max 1 hét se. És nem volt semmi probléma. Viszont most december elsejétől kezdve non stop fájt ülő helyzetben a semmiből. Ülés, felállás-leülés, guggolás, oldal fekvés, tüsszentés ilyen 10/9-as erősségű. Voltam mindenféle orvosnál, mert nem tudtam elsőre mitől volt, azt, hogy beütöttem rég el is felejtettem.. Nagy nehezen ismerős által egy MRI-re sikerült bekerülnöm ahol kiderült hogy elferdült a farokcsontom de úgy igazán, kb. derékszögben a hasam felé áll. Nem műtik ki, jelenleg fizikoterápiára és gyógytornára járok, de azt csak most kezdtem el. Viszont én itthonról dolgozom, amit csináltam miután kiderült és szerintem ennek köszönhetően lett jobb a dolog, az az volt, hogy az irodai székemet lecseréltem egy fitnesszlabdára és azon ülök! Amikor kurvára fájt ez volt az egyetlen dolog amin tudtam ülni. Ha ülő munkád van ezt megtudod tenni akár munkahelyeden is! Furcsa lesz pár napig mivel nem egy fix pozícióban ülsz, de 3 nap után nem fog sajogni a derekad mert megszokja a mozgást. Én ennek köszönhetem, hogy mostmár újra le tudok ülni moziba-buszon azokon a szar kórházi műanyagszékeken stb. fájdalom nélkül(persze egyenes háttal a helyes pozícióba!) Nem szűnt meg azért, felállás leülésnél és guggolásnál még velem van a fájdalom, de mostmár sokkal tűrhetőbb. Első 2-3 hónap mikor kezdődött a fájdalom az volt a legszarabb szerintem be is volt gyulladva. Elég depis voltam szintén. Most már egy 10/4-s a fájdalom. Ha akarsz valakivel beszélni írj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!