Mai napon megsérült a bokám. Érdemes vele orvoshoz fordulni?
2024. febr. 9. 18:48
1/5 anonim válasza:
Igen. Vizsgálat kell, hogy pl. rá tudsz-e állni, érzékeny-e nyomásra, és ha igen akkor hol. Tudod-e teljes tartományban mozgatni, ha nem akkor mi nem megy. Mikor és hol fáj, kattog-e bárhol, van-e a csontokon elcsúszás, kiemelkedès, ellenoldalhoz kèpest bármi különbség. Pulzus van-e rajta, inak, idegek sérültek-e, stb ... Tudnám még sorolni, és ez csak az hogy a doki megvizsgál, ezen kívül kellhet még röntgen, ultrahang is, aztán helyzettől függően gipsz, bokarögzítő vagy akár műtét is.
Szóval igen, érdemes vele orvoshoz fordulni, mert egy darab kép alapján nem lehet eldönteni hogy mekkora a baj.
2/5 anonim válasza:
Egy röntgen nem árt. Nekem ennél csúnyább volt, én elmentem a balesetire biztos, ami biztos. Nekem nem volt törés.
3/5 A kérdező kommentje:
Na hátezzel ugyan nem volt semmi baj (legalábbis a sürgősségin azt mondták), majd másfél hónappal később gyaloglás közben félreléptem, viszont akkor már szakadt is a szalagom. Úgyhogy nem gondolnám, hogy a kérdés kiírásakor minden rendben volt, de a lényeg, hogy már laassan vége van a gyógyulási időnek :)
júl. 23. 12:22
4/5 A kérdező kommentje:
hát ezzel*
júl. 23. 12:23
5/5 anonim válasza:
Pfff, durva, jobbulást, még jó, hogy lehet bízni az orvosokban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!