Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Elviselhetetlenül fáj a...

Elviselhetetlenül fáj a farokcsontom hónapok óta és még nem kaptam időpontot az orvoshoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Igazából nem tudom pontosan mitől, de két tippem van a fájdalom okára:

Az egyik talán az hogy elnyomhattam, mert rengeteget ülök suliban a kemény széken (ott fáj a legjobban), emellett még suli után ha olyan kedvem van, amikor itthon órákig ülök a zongoránál (hobbiból csinálom de nagyon jól tud esni így ottragadok, próbáltam csökkenteni az alkalmakat de nem javult a fájdalom).

A másik meg szerintem egy sérülés lehet, sőt szerintem az a valószínűbb, ugyanis körülbelül ezóta tart.

Pár hónapja voltam egy különleges színészórán, és ott tanítottak egy nagyon jó figyelem igénylő gyakorlatot, ahol tulajdonképpen le-föl kell ülni, és a közben csinálni dolgokat. Az a gyanúm hogy lehet beverhettem hátul miközben leültem, ugyanis szoktam otthon gyakorolni a játékot mert színész szeretnék lenni (vagyis most már nem gyakorlom a fájdalom miatt de akkor még csináltam).

Nagyon idegesít már, nem tudok már rendesen a fenekemen ülni. Igazából nem akkor fáj a legjobban miközben ülök, hanem amikor állok fel az ülésből, de olyankor ordítanék a fájdalomtól.

Mit javasoltok?

16/L

febr. 7. 00:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kérj beutalót a radiológiára, hogy megröntgenezzék - ezt saját zsebből is megtehed, pár ezer Ft - a leleten ott lesz a diagnózis, amit megmutathatsz addig a gyerekorvosodnak. Nyilván jobb lenne egy ortopéd szakvéleménye, de ameddig várni kell, addig a gyerekorvos is tud majd javasolni valamilyen terápiát.
febr. 7. 01:42
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt így egy hosszú távú utazáson voltam autóval és sokat ültem ez honapokig tartott de közben fogytam is kb 8kg-ot és elmúlt,amikor vissza felszedem azt a 8kg-ot akkor elkezd fájni,ezt megfigyeltem magamon. Hozzá teszem nagy darab vagyok de nem a dagadt fajta.
febr. 7. 02:29
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Háziorvoshoz hogyhogy nem kaptál ennyi idő alatt időpontot?
febr. 7. 06:36
 4/4 BulmaSwan válasza:
100%
Hogy vagy kérdező? Kiderült valami? Nekem hasonló fájdalmaim voltak és végül kiderült, hogy elferdült a gerincem a farokcsontomnál. Ezt MRI-ből derül ki. De nem ijesztgetni akarlak nem csak ettől lehet, végig kell járni az orvosokat, reumatológus, nőgyógyász, proktológus na meg persze háziorvos, aki ad beutalót, esetleg egy röntgenre is elküld. Addig javaslom otthon ne széken ülj hanem egy fitnesz labdán, decathlonba menj el próbáld ki előtte nyugodtan! Amikor nekem kezdődött a fájdalom ez volt az egyetlen dolog, amin tudtam ülni.
máj. 8. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!