Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bokatörésetek után mennyi...

Bokatörésetek után mennyi ideig tartott a 100%-os gyógyulás?

Figyelt kérdés
Akiknek volt bokatörése, azokat kérdezem.

2024. jan. 17. 16:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Amíg az orvos, aki operált azt nem mondja a röntgen felvételek attól függ hány irányú felvétel készült, azt nem mondja, terhelhető, meggyógyult. De arra számíts, hogy időváltozás rossz mozdulat, vagy csak egy kis idegi elnyomás is fájdalmat okoz.

Ha nem akarsz erős gyógyszereket szedni, akkor nagyon jóhatású kenőcsöket lehet kapni, de az már rajtad múlik melyiket használod. Nem nevesítem, mert lehet, hogy nem lehet.

2024. jan. 17. 16:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Mázlim volt, nem kellett műteni. 1 hétig fekvőgipsz volt. A járógipsszel -könnyítettet kértem- már jártam sétálni, egész messzire elmentem, pedig tél volt. Mikor levették a gipszet, rájöttem, hogy alig tudok járni, otthon is tornáztattam, és csoportos gyógytornára is mentem. Már néhány alkalom után sokkal jobb volt. Fokozatosan javult, a gipsz levétele után kb 3-4 hónap telt el, mikor már nem is foglalkoztam azzal, hogy el volt törve.

Van akinek ez jóval tovább tart, főleg, ha műteni is kellett.

2024. jan. 17. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

A szomszédasszonyomnak nemrég törött el, őt műteni kellett. Az orvos mondta, hogy terhelhető, de szegény nem tudott rálépni, hetekbe telt mire pár métert tudott -segítség nélkül- menni. Most már -kb 6 hónapja tört el- 15-20 percet is tud sétálni, segítség nélkül.

2024. jan. 17. 17:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Kettős bokatörésem volt 10 hónapja. 11 heti gipsz után gyógytorna, majd fizioterápia. Rövidebb távot már megteszek, de 1 mankóval biztonságosabban megyek. Tartósan állni nem tudok. Még mindig dagad, időnként fáj is. Igaz, 70 felett vagyok. Jobbulást!
aug. 22. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!