Az a problémám hogy kicsit hosszúra nyúlt az éjszaka és elcsúsztam az aszfalton. A térdem elég dúrván feldagadt és már azzal ilyesztgetnek a haverok hogy lehet műteni kell. Ilyen helyzetben ha esetleg tényleg megműtenék mert elmozdult egy porc vagy valami és utána nem tudnák felállni katétert felhelyezhetnek? ( 17 éves vagyok)
Ha megműtenek, még altatásban teszik be a katétert, nem fognak megérkezni. Utána kérheted, hogy vegyék ki és kacsát akarsz.
2023. nov. 26. 10:10
2/11 anonim válasza:
*ijesztgetnek
Ha fiú vagy, kapsz kacsát.
2023. nov. 26. 10:11
3/11 anonim válasza:
Katétert akkor raknak fel, ha nem tudsz kivánszorogni wc-re vagy kontrollálhatatlanul bevizelsz a fájdalomtól vagy hogy nem tudsz magadról.
Szerintem fél lábon is ki tudsz bicegni a wc-re.
A katéter a legkisebb gond ha kórházban fekszel, szerintem.
2023. nov. 26. 10:15
4/11 anonim válasza:
Ahogy hármas írja, ha olyan állapotban leszel, hogy katétert kapsz akkor még örülni is fogsz neki.
2023. nov. 26. 10:24
5/11 anonim válasza:
Egyébként kicsit előre szaladtál, eddig még mindig az az esélyesebb, hogy kapsz Flectort meg azt mondják jegeld.
2023. nov. 26. 10:25
6/11 anonim válasza:
Nem szeretnek a kórházban sem katéterezni csak abban az esetben választják ezt a megoldást ha tényleg minden más eset kilőve.
A te esetedben szerintem kizárt, hogy katêtert helyeznének fel. Ha férfi vagy akkor 100%. Ha nő vagy akkor meg szintén megoldják majd, hogy eljuss a wc-re valahogy.
2023. nov. 26. 10:39
7/11 Ypszilon1980 válasza:
Hát ez sok mindentől függ. Pl. ilyen műtétnél, ha pl. gerinc érzéstelenítésben végzik, akkor pelenka lesz rajtad és műtét után ha nem tudsz wc-zni egy ideig, akkor kapsz csak katétert. De ha műtétre sor kerül, akkor ott meg kell majd kérdezni mi az eljárás, sőt a beleegyező nyilatkozatban is benne kell legyen.
2023. nov. 26. 11:03
8/11 anonim válasza:
Katétert azoknak raknak be,akik műtét után nem hagyhatják el az ágyat.
De ilyen az intenziv osztály is .Ebben az esetben társul a pelenka .
De lehet hogy nincs katéter,csak pelenka .Katéter felrakásához nem altatnak,meg a cserélnél sem.Műtét előtt engem sem altattak mikor felnyomták.Meg kivételnél sem,mert az sem kellemes .
2023. nov. 26. 12:58
9/11 anonim válasza:
1, nem teszik be altatásban, ugyanis a műtőben altatnak, ott nem katéterezgetünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!