Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ennek lehettek súlyos következ...

Ennek lehettek súlyos következményei?

Figyelt kérdés
Egyszer nekiestem véletlenül a fejemmel a villanypásztornak és egy pillanatra elvesztettem egy kicsit az eszméletemet, rázhatta egy jó ideig a fejemet aztán magamhoz tértem. Úgy gondolom, hogy nem lett tőle semmi bajom, már nagyon régen történt. De történhetett valami súlyos dolog ami mentális gondokat okozhat?

2023. nov. 6. 00:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Számoltam… paks2 talán elég lesz… Kérdező meg ha bizonytalan, keressen fel orvost, csináltasson MRI-t lehet hogy eséstől inkább agyrázkódása van, ami elég komoly probléma lehet.
2023. nov. 6. 11:40
 12/15 anonim ***** válasza:

"Számoltam… "

Dehogy számoltál, amit a #9-ben előadtál, az csak arra jó, hogy bebizonyítottad, eszed mennyisége, mint a porcelán verébnek. Az időt is figyelembe kell venned, meg az impulzus alakját. A 2 Joule-t nem tudom, honnan vetted, a szabvány 5 J-t enged meg. Ja, az a szabvány, amelyikben le vannak írva az amperek is. :D De látom, villanypásztor tekintetben teljesen tudatlan vagy. Tanulmányozd az MSZ EN 60335-2-76:2022-ben a 22.108. pontot. Ott találkozhatsz a 15,7 és 20 A-es hatérértékekkel.

2023. nov. 6. 11:56
 13/15 anonim ***** válasza:

12. Akkor javaslom nálad is frissítésre az általad megjelölt EN 60335-2-76

szabványt, totál nem erről van szó. Láttál és mértél valaha egy normálisan szabvány szerint működő általános pl. 2J töltésű villanypásztor kimenetén megjelenő impulzus jelalakot és azok értékeit közvetlen leválasztva és földhöz képest? Szabvány általánosan beszél, nem csak ezekről a 'típusokról' szól, ott is van a definíciókban. Bizonyos alkalmazásoknál, megengedett 'határértékeket' tárgyal, ami lehet kisfeszültségű és nagy áramú megoldás is. Egy gyári 'karám' alap villanypásztor esetén nem ettől fogja valaki elveszíteni eszméletét és/vagy ilyen jellegű, akár mentális problémát okozni. Persze semmit nem tudunk sem a 'villanypásztorról' sem a körülményekről, sem arról hogy épp a 'villanypásztornak' kapcsolt nevezett vezető mibe és hova volt 'bedugva'. De igen okozhatott akár problémát, ha épp valami barkács verzió üzemelt, bármilyen minősítés nélkül, vagy csak épp random konnektor-fázisba volt bedugva a vezető, de az is lehet, hogy épp magától eséstől agyrázkódást szenvedett el az illető. Én kérdezőnek mindenképp javaslom orvos felkeresését és további képalkotó vizsgálatokat, nálad meg az agyatlan személyeskedést kéretik mellőzni. Részemről válaszoltam a kérdésre...

2023. nov. 6. 12:38
 14/15 anonim ***** válasza:
13 egyre nagyobb zöldségeket beszélsz. :D Kisfeszültségű és nagyáramú megoldás? A szabvány a 15-20A-t azt nem kisfeszültségű kimenetre határozza meg. Mindegy, a lényeg az, hogy a #9-ben hülyeséget beszéltél.
2023. nov. 6. 13:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Nem az eséstől vesztettem el az eszméletemet (mert ráadásul elég puha is volt a föld ahhoz, hogy agyrázkódást okozzon az esés) hanem attól, hogy a fejem nekiesett a villanypásztornak. Emlékszem, hogy amikor a fejem nekidölt a villanypásztornak akkor éreztem, hogy valami elektromos impulzus ment bele a fejembe és attól veszítettem el az eszméletemet valamennyi időre (nem tudom meddig), olyan volt, mintha rövid ideig álmodtam volna valamiről, vagy olyan volt, mintha az agyam "átalakult" vagy "elzsibbadt" volna. Vagy nem tudom. De az biztos, hogy az elektromosság okozta. Valami áloszerű kép jelent meg miután minden sötétségbe borult, elveszítettem az eszméletemet, nem láttam magam körül semmit. Aztán magamhoz tértem. De olyan nagyok furcsa volt. Mintha kizökkentem volna a valóságból. Nem hiszem, hogy megváltoztatott volna meg már nagyon régen történt. De elég nagy sokkott kapott az agyam, azt éreztem. És nem ütöttem be a fejemet sehova, nem éreztem semi ütődést a fejemen és egyáltalán nem is olyan érzés volt. Áram ment át a fejemen és attól. De szerintem csak néhány pillanatig tarthatott. A lényeg, hogy minden elsötétült és furcsa emlék vagy kép jött fel, nem tudom.
2023. nov. 6. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!