Ennek lehettek súlyos következményei?
"Számoltam… "
Dehogy számoltál, amit a #9-ben előadtál, az csak arra jó, hogy bebizonyítottad, eszed mennyisége, mint a porcelán verébnek. Az időt is figyelembe kell venned, meg az impulzus alakját. A 2 Joule-t nem tudom, honnan vetted, a szabvány 5 J-t enged meg. Ja, az a szabvány, amelyikben le vannak írva az amperek is. :D De látom, villanypásztor tekintetben teljesen tudatlan vagy. Tanulmányozd az MSZ EN 60335-2-76:2022-ben a 22.108. pontot. Ott találkozhatsz a 15,7 és 20 A-es hatérértékekkel.
12. Akkor javaslom nálad is frissítésre az általad megjelölt EN 60335-2-76
szabványt, totál nem erről van szó. Láttál és mértél valaha egy normálisan szabvány szerint működő általános pl. 2J töltésű villanypásztor kimenetén megjelenő impulzus jelalakot és azok értékeit közvetlen leválasztva és földhöz képest? Szabvány általánosan beszél, nem csak ezekről a 'típusokról' szól, ott is van a definíciókban. Bizonyos alkalmazásoknál, megengedett 'határértékeket' tárgyal, ami lehet kisfeszültségű és nagy áramú megoldás is. Egy gyári 'karám' alap villanypásztor esetén nem ettől fogja valaki elveszíteni eszméletét és/vagy ilyen jellegű, akár mentális problémát okozni. Persze semmit nem tudunk sem a 'villanypásztorról' sem a körülményekről, sem arról hogy épp a 'villanypásztornak' kapcsolt nevezett vezető mibe és hova volt 'bedugva'. De igen okozhatott akár problémát, ha épp valami barkács verzió üzemelt, bármilyen minősítés nélkül, vagy csak épp random konnektor-fázisba volt bedugva a vezető, de az is lehet, hogy épp magától eséstől agyrázkódást szenvedett el az illető. Én kérdezőnek mindenképp javaslom orvos felkeresését és további képalkotó vizsgálatokat, nálad meg az agyatlan személyeskedést kéretik mellőzni. Részemről válaszoltam a kérdésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!