Ez így para seb?
Nem nagy seb, tegnap este vágtam meg magam, amikor a kaját vágtam fel magamnak. Egy kicsit belevágtam a késsel, mert megcsúszott a kezemben. Fájni csak akkor fáj, ha valami hozzáér a sebhez, és most figyeltem meg úgy egy óra hosszája, hogy beduzzadt, meg kipirosodott, egész pontosan rózsaszínű lett. A sebet akkor tegnap kimostam, de nincs most itthon raktapasz, így nem tudtam bekötni.
Lehet, hogy semmiség, de annyi olyan hír van, hogy egy kis sérülésből lett a tragédia, mert elfertőzödött, picit megijedtem. Nem volt még olyan, hogy ilyen kis sebem, beduzzadt meg kipirosodott volna.
ez eleg okés
Holnap menj be egy patikaba es vegyel betadint es azzal kenegesd. Vattapamacsra vagy papirzsepire csepegteted es megtörlöd vele.
de ha megmutatod a gyogyszertarosnak ad ra valamit
Akkor menj vele orvoshoz, ha elkezd bedagadni, lüktetni es fajni, gennyedzeni (sarga, feher, zöld trutyi) vagy egy piros csik megindul a sebtől a karod iranyaba es azon fel.
Es tartsd szarazon.
Sajnos a ragtapasz slatt konnyen "vizesen, nedvrsen marad", igy gyakran kell cserelni rajta.
Nincs.
Köszönöm a kérdést, már helyre jött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!