Balesetből eredően totál térd protézisre szorultam 14 éve. Már fáj nagyon ez a térdem. Az ortopéd szakorvos azt mondta aki betette a térdprotézist ahhoz menjek a problémámmal.Jogszerű ez?
Figyelt kérdés
10 éve egy másik megyébe költözködtünk a családdal. Valóban a térdprotézist egy másik megyében végezte el egy szakorvos, aki azóta már külföldön él. Sajnos a térdem egyre kibírhatatlanul fáj, az itteni szakorthopéd főorvos azt mondta, csak az orvosolhatja a problémámat aki elvégezte a műtétet, csak hogy Ő már külföldön praktizál több éve. Mit tudnék ez ügyben tenni? Mindenhova az időpontok ami hat hónapokat jelentenek.2023. okt. 8. 15:19
2/7 A kérdező kommentje:
Pedig Fejér Megyében van ilyenre hivatkozás! És ezért áll az ügyem.
2023. okt. 8. 16:25
3/7 anonim válasza:
Mármint olyan nincs, h keresd meg a régi orvosodat. Ha meghal, akkor onnantól nem vagy ellátva? A várólista más kérdés. Menj magámba, ott nem kell várni, legalábbis nem olyan sokat.
4/7 A kérdező kommentje:
Magán rendelésre nincsen pénzem. Kis nyugdíjas vagyok.
2023. okt. 8. 18:56
5/7 Ypszilon1980 válasza:
Ez biztosan nem így van, más is el kell lásson, természetesen az időpontot ki kell várni. Igazából akkor van ilyen, ha neked halaszthatatlan panaszod van egy műtét után, akkor a téged operáló orvos köteles fogadni, vagy az azt helyettesítő.
6/7 A kérdező kommentje:
Nekem 14 évvel ezelőtt totál térdprotézisre szorultam azt soron kívül el végezte az ortopédus szakorvos. Mivel egy távolabbi városba költöztem, és most már elviselhetetlen a térd fájdalmam, amit ki kell cserélni. De az ortopéd szakfőorvos azt mondja ahol aki a totál műtétet végezte ott annak kell kicserélni a protézist mert azért fáj a térdem, cserére érett a protézis. Csak hogy aki beültette a protézist a térdembe az már külföldön dolgozik. Ahol a műtétet akkor végezték annak a városnak a kórházában meg azt mondják, a jelenlegi lakcímemhez tartozó kórházban kell a csere protézist kicserélni. Sajnos ez van. Még csak időpontot sem adnak egyik kórház sem. Panasszal éltem a Minisztériumnál. Talán onnét kapok szakszerű választ.
2023. okt. 9. 12:43
7/7 Ypszilon1980 válasza:
Ja azt az infót kifelejtetted, hogy konkrét műtéti megoldás miatt küldtek oda vissza. Ha ő nincs már, akkor az őt helyettesítő orvossal kell ezt leegyeztetni. Panaszt inkább én először az intézménynél tettem volna, de várjuk meg most ennek az eredményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!