Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Gerinc műtét után milyen lesz...

Gerinc műtét után milyen lesz gipszben?

Figyelt kérdés

Műtik a gerincemet hétfőn és utána hónapokra rögzíteni fognak gipszben.

Kórházban kell maradni.

Egyre jobban félek.

El sem tudom képzelni a gipszet, az orvos úgy magyarázta, hogy az állam alatt indul, hátul a fejemen is lesz és egészen a csípő, fenék vonaláig fog érni.

Előre láthatólag 5 hónapig biztos ilyen gipszben leszek, utána műanyag rögzítés lesz, amit rehabilitáció alatt fel-le lehet majd rakni.

Volt valaki hasonló helyzetben?

2023. aug. 12. 15:09
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

Autóbaleset után voltam majdnem fél évig különböző gipszekben csigolya, gerinc, csípő sérülés miatt.

A baleset után homloktól csípőig gipszben voltam.

1 hónap után sajnos műteni kellett a csípőmet, így mindkét lábamat is gipszelték csípőtől le terdig.

3. Hónapban lett kisebb gipszem, akkor újra fenékig gipszeltek és ez még 3 hónapig volt.

Annyi hely van lent a gipszből ki ahol rádrakják a pelenkat és katéter végig.

Én rehabilitációs helyen voltam, haza nem engedtek, mivel mozdulni sem tudtam.

2023. aug. 12. 15:18
 2/9 anonim ***** válasza:
Hat egy biztos,hogy nem kellemes:( kitartást!
2023. aug. 22. 22:00
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem az egész fejemet begipszelték, az arcom van kint meg a fejem teteje. Le egész csípőig.

Ráadásul engem előbb tettek gipszbe és utána nap műtöttek, így magamnál voltam gipszelés alatt..nem kívánom senkinek.

Előre láthatólag 4-5 hónap gipsz, utána egy fél év műanyag rögzítés kell.

De itt van olyan akinek ez a gipszrögzítés a lábain is van, vagy egyiken vagy mindkettőn és a legkeményebb egy akinek fejtol talpig kell gipszben lennie..ő már 2 hónapja van itt fekvőbeteg rehabon.

Sőt van akinek olyan a gipsze mint nekem csak kezeivel együtt..

2023. nov. 23. 15:09
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát én ezt tuti nem vállalnám be.. Nekem kint műtötték a gerincemet és utána kellett gipszben lenni de 3 hét után felkelhettem, lehetett mászkálni.

4,5 hónap gipsz után pedig méretre kaptam műanyag rögzítőt ami már teljesen élhető.

Kint átgipszeléseknél 1-1 napra befeküdtem és bódításban gipszeltek át..

2023. nov. 24. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok még: Nekem is ez a fejtől csípőig érő gipsz volt. De végig nem bírtam volna feküdni így.. nem értem neked miért kell. Így is volt hogy fél nap bogtem olyan szar volt gipszben
2023. nov. 24. 16:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha valaki még van itt, engem is begipszeltek.

Bentfekvő leszek végig. Illetve át visznek majd a végleges gipsz után rehabilitációs intézetbe Pestre.

Ott volt valaki?

Milyen? Hányan vannak egy szobában?

Látogatni mennyit lehet?

Szobatársak általában hasonló problémával vannak?

Fejtől pontosabban homloktól gipszeltek be csípőig.

Átgipszelés hogy van? Vissza hoznak kórházba vagy ott?

Műtét után gipszben ébredtem így semmire nem emlékszem.

Azt mondtak nem fog fájni de azért félek tőle.

Haza így biztos nem mehetek, a párom beszélt az orvossal de nem enged.

Ki hogy bírta hónapokig kórházban és egyáltalán agyban fekve gipszben?

8 napja vagyok így de nagyon nehezen viselem.

A páromat is csak kis időre engedik be, azt mondjak pihenni kell meg a szobatársakat ne zavarjuk. Itt mindenki elég rosszul van (egy amputált, egy akinek 4 végtagi gipsze van és egy akinek talptól derékig mindene gipszben).

Rehabon is így lesz?

máj. 7. 22:27
 7/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Engem novemberben műtöttek. November végén pontosabban.

Rám műtét előtti napon már felkerült a gipszrögzítés, ami nagyon rossz élmény volt. Ugyan elmondta az orvos hogy fog kinézni a gipsz de ezt akkor érzed igazán ha már rajtad van.

Én olyan rosszul voltam hogy sírva hoztak ki a gipszelőből.

És ez csak a síngipsz volt nem a teljes gipszrogzites.

Nagyon nehéz megszokni.

Nekem június közepén leveszik a gipszet, utána egy műanyag rögzítés lesz rajtam.

Rehabon azért fognak ültetni is a gipszben, tolószékben ülhetsz majd meg állítani is fognak.

Hasonló betegek kerülnek egybe ami jó mert tudtok beszélgetni meg mindenkinek hasonló gondjai lesznek.

Látogatás itt is korlátozva van főleg az elején mikor még szigorú fekvés van.

De van függöny és azt elhúzva nem zavaró a többieknek.

Ez sajnos ilyen mert gondolj bele hogy milyen állapotban van ott sok ember, mindene gipszben, katéter stb és akkor körülvenné minden ismeretlen látogató aki a szobatársához jön..

és oké be vagy takarva de itt kb mindenkinek fejtől-nyaktól gipsze van, a fejet nem tudja mozdítani.

Ha már ülhetsz néha tolószékben akkor kitolnak a folyosóra

Hozzam napi kétszer jön így a feleségem

Az első hetekben én is többet aludtam, gyenge voltam.

Átgipszeléshez nem visznek vissza, itt megcsinálják.

Nekem 4 hetente kellett a gipszcsere.

Utoljára 3 tanuló nézte tátott szájjal hogy tesznek gipszbe, a doki meg magyarázott . de nekik is látni kell meg tanulni ez van

Vigasztaljon hogy kezed lábad nincs gipszelve

máj. 7. 22:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért volt ennyi ideig gipszetek?

Engem április végén műtöttek és fejtől csípőig gipszbe kerultem.

6 hét után kaptam egy a gipszhez hasonló műanyag rögzítőt.

Mondjuk ez 4 hónapig rajtam lesz.

De én gipszben a 6 hetet is alig bírtam.

Átgipszelés egyszer volt, engem elaltattak és úgy gipszeltek..szoba sem került más opció

Hónapokra gipszben nem tudom elképzelni hogy bírja bárki.. be nem vállalnám. A 6 hét is brutális volt.

jún. 1. 23:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem volt választás, a doki mondta hogy gipszbe kell tenni műtét után és készüljek fel mert ez 5 hónap így gipszelve, nagyrészt ágyban, pár hét után bentfekvő rehab.

Itt nem én vagyok egyedül hasonló cipőben sőt súlyosabb is van (lábbal együtt gipszelve..)

Esetfuggo szerintem, orulj a 6 hétnek.

Nem jókedvéből van itt senki.

Gipsz után nekem is műanyag lesz.

jún. 1. 23:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!