Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ha egy nagy esésnél a térd...

Ha egy nagy esésnél a térd sérül és utána elég sok vért szívnak le, az a biztos jele a keresztszalag-szakadásnak?

Figyelt kérdés

mintha régebben mondta volna egy doki, hogy ez a biztos jel MR nélkül is. de ez a mostani nem mondta biztosra.

valaki tudja esetleg?

2023. júl. 30. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:

A legjobb ismeretem szerint egy keresztszalag-szakadáshoz az kell, hogy túlfeszüljön a szalag, ami elvileg bármekkorát is esel elvileg nemigazán esélyes.

Szerintem csak az esés nagysága miatt egy olyan eret ért ütés, amely bevérzést okozott.

2023. júl. 30. 11:45
 2/4 A kérdező kommentje:

bár igazad lenne. sajnos volt már nekem eddig 2x is.

csak még kb 10 évvel ezelőttről olyan emlékem maradt meg, hogy a doki leszívta, mert érzett ott folyadékgyülemet, és mivel véres volt, közölte, hogy na akkor nem is kell MR mert ez tuti szakadás akkor. most meg nem csak véres volt, hanem elég nagy mennyiségű tiszta vér jött ki.

azt írod, bármekkorát is esek? hát nézd, eddig sikerült és úgy vettem észre h sajnos nagyon könnyen szakad. igaz, mindig olyan szerencsétlenül tudok esni, hogy alámcsavarodik a lábam, sőt, a múltkori nem is volt nagy esés annyira és mégis ...

akkor ezek szerint marad az MR a biztos dg miatt ...

2023. júl. 31. 07:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Soha nem árt egy MR vizsgálat. De először egy ortopéd!
2023. júl. 31. 07:53
 4/4 A kérdező kommentje:
az ortopéd mondta ezt.
2023. júl. 31. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!