Bokatörés után hogyan tovább? Mennyi idő alatt épülhetek fel belőle teljesen? (többi lent)
Hivatalban dolgozok, mint ügyintéző. Sajnos szerdán megcsúsztam a lépcsőn és magam alá bicsaklott a bokám. Az első pillanatokban még rátudtam állni, de kisebb fájdalmat már éreztem, így szóltam a felettesemnek, aki azonnal a balesetibe küldött. Az egyik kollégám kísért el. Ott már a kocsiból alig tudtam kiszállni és el is kezdett bedagadni. A kórházban megröntgenezték és megállapították, hogy eltört a bokám. Jövő hét végéig fekvőgipszben vagyok. Tegnap vették fel hivatalosan a baleseti jegyzőkönyvet.
A diagnózis: S8240 szárkapocscsont-törés; S8260 külboka törés
Egy bokatörés mennyi idő alatt regenerálódik? Teljes gyógyulás várható, vagy ez csak vágyálom lehet? Mikor mehetek vele dolgozni (sok lépcsőzés van)?
42N (4 gyerek; 4-11 év köztiek)
Kísértetiesen hasonló balesetem volt 2021. május 25-én. Egy hét után viszont kiderült, hogy jobban elvan a csont mozdulva, mint előzőleg látható volt, így június 2-án műtöttek. A fekvőgipszet június 9-én, a járógipszet július 19-én vették le a lábamról. A gyógytornát (kb. 2 hét) és a fizioterápiát (kb. 10 hét) követően október 11-én váltam munkaképessé, legalábbis az orvosok szerint. De úgymond (majdnem teljesen) tünetmentessé talán úgy november második felében, vagyis kb. 6 hónappal a sérülés után.
Igaz, hogy 5 terhességgel (ebből 2 ikerterhesség volt) a hátam mögött, nagyjából 30 éve fennálló diabetesz-szel megspékelve nem meglepő a hosszadalmas gyógyulás. Nekem üzemi balesetként 100%-os táppénzt számoltak fel.
Nekem akkor 9-17 év közti gyerekeim voltak, akik nagyon sokat segítettek a házimunkába és a ház körüli munkákban is, mindamellett, hogy suliba és edzésre jártak. Nekem minden frontra érzékennyé vált a lábam különböző mértékben. Sokszor érzem úgy egy-egy lépésnél, mintha kiment volna, pedig nem.
Az idősebbik ikerpár (16 éves fiú; egypetéjűek) egyikének tavaly március 22-én tört el egy iskolai tesiórán a bokája. Órákkal később (de még aznap) mentünk el vele orvoshoz. A nyár végi (július 16-29) iskolai táborban már úgy vett részt, hogy tünetmentes volt. Aztán a frontok közül a meleget nagyon megérzi, pedig őt szerencsére nem kellett műteni. Ráadásul a tábor előtti 3 hétben folyamatosan dolgozott egy gyárban a szalag mellett. (Saját döntésből adódóan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!