Mennyire rossz gipszben lenni?
Háziorvosi javaslatra elmentem kézsebészhez, aki adott egy javaslatot hogy “teljes tehermentesítés céljából gipszkötést helyezzenek fel a jobb karra” nem múló ínhüvelygyulladás miatt.
Mondta, hogy a kórházba menjek be a papírral és ott majd begipszelnek és elmondják a továbbiakat.
Szerinte gipszelni kell, mert nem segített sem az injekcio, gyógyszer semmi.
Elég futószalag volt a rendelés kb nem is tudtam kérdezni.
Az asszisztens felkötötte a kezemet hogy így hordjam és háziorvossal beszéljek mert táppénzre kell jönnöm végig amíg gipszben leszek.
Háziorvos most nem rendel, csak holnap.
Mikor kell ezzel bemennem a kórházba? Idopont nincs a papíron csak ez a javaslat a gipszre.
Hova menjek? Soha semmim nem volt begipszelve mèg.
Szakrendelesre kell ehhez időpontot kérnem?
Nem nagyon szeretnék gipszet, de sok helyen irjak hogy csak az segít ha pihen és mozdulatlan.
Szia!
Engem 3 hete gipszeltek. Kb ugyanígy volt nekem is, magànrendelőből kaptam egy beutalót a kórházba kézsebeszetre illetve nekem javaslatként írta rá hogy gipszet javasol.
De nekem mondta hogy másnap reggel kezsebeszetre menjek a papírral.
Ott várni kellett majd 1,5 órát de utána megvizsgáltak és kiírt gipszelésre a sebész. Gipszelő a traumán van vagy legalábbis engem oda küldtek át. Adtak egy papírt amit a gipszelést végző dokinak kellett adnom, arra volt írva hogy milyen gipszet kapjak.
Gipszelésre is várni kell, erre készülj. Szerintem ott sürgősségi sorrend van mert volt aki utánam jött de előbb behívták.
Nekem 6.héten lesz most már kontroll es ha minden jol megy, akkor már nem kell gipsz.
Használni semennyire nem lehet, ujjakat es konyekig az egesz kart begipszelik.
Felkötve kell lenni a gipszes kezednek, nem szabad lógatni.
Ehhez vegyél kartartó hevedert, ami sokkal kényelmesebb lesz, mint a kendő amit gipszelés után tesznek fel.
Jobbulást!
Igen kb így lesz ahogy első írta!
Én tb alapon voltam kórházi rendelésen. Ott vizsgalat után javasolta a gipszet.
Nekem kézsebeszeti osztályra kellett fel mennem a gipszelohoz, ahol kb 3 percet vártam és jött is az orvos gipszelni.
Gipszcserére időpontot adtak szinten sebeszetre.
Elég nagy a gipsz mert 4 ujj és konyekig. Ez azért kell hogy ne tudd használni és pihenjen.. Ki lehet bírni. Én sínben vagyok még, pénteken kapok teljes gipszet még 5 hétre.
Köszönöm a válaszokat!
Reggel bementunk, elég alaposan megneztek és indokoltnak látták a gipszet sajnos. Nem kellett várni sem magára a gipszre mert vizsgalat után az asszisztens átkísért a gipszelőbe és csinálták is.
Egyelőre nagyon nem jó :/
Nektek az ujjakat hajlitva gipszeltèk be?
Csuklóm picit hatra hajlik és ujjak meg tenyér felé.
Nekem 3 hét után kell jönni, zárt gipszet kaptam rögtön.
Igen nekem is ilyen furán áll a kezem. Csukló kicsit hátrafelé, ujjak vízszintben.
Elsőre ijesztő. Engem csomóan kérdeznek hogy uristen mi történt a kezemmel mikor látják a gipszet :/
Ezt mindenkinek így gipszelik szerintem.
Illetve ismerek olyat aki ujjak gipszelése nélkül megúszta. Nagyon tudom irigyelni..
Az normális, hogy dagad?
Háziorvosnál most voltam, annyit csinált, hogy igazított ezen a hevederen és mondta, hogy tényleg ébredéstől lefekvésig ebben legyen a kezem.
De pl ha elfekszem, akkor is érzem hogy dagadnak az ujjaim, kézfejem a gipsz alatt..
Normális. Kosd fel nappal végig. Éjszaka nekem a gipszelőben mondták hogy párnákra kell tenni magasabbra a gipszelt kezet. Én így szoktam (lassan 4 hetes a gipszem) és így nem dagad.
Első 2 hét volt nehezebb nekem amíg szoktam a gipszet.
Utána a kezem sem fájt.
Nekem nemrég gipszelték át. Zárt gipszet tettek fel rögtön nekem is.
Gipszcserére úgy készülj hogy lehet órákat kell várni.
Én reggel mentem 7 órára, akkor behívott orvos, megbeszéltük hogy gipszcsere és meddig leszek pontosan gipszben stb.
Kaptam egy papírt amivel mentem a gipszelo elé, ott azt elvették és leültem várni. Majdnem 3 órát vártam. Ugye cseréseket a végére teszik. Azt veszik előre akit frissen kell épp gipszelni vagy közben jön a sürgősségiről pl.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!