Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Váladékozó lyuk tátong rajtam...

Váladékozó lyuk tátong rajtam mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem szeretném szépíteni meg ilyenek, lehet előbb segítséget kapok a problémámra ha direkt fogalmazok. Pár napja azthittem hogy a farok csigolyám és a végbélnyílásom között van egy pattanás, nyomkodtam de csak fájt és nem jött ki ezért kicsiptem majd úgy nyomtam. Vér jött ki egy kevés, de ráhagytam. Tegnap észrevettem, hogy mikor vetkőztem le tiszta folt hátul a gatyám, elkönyveltem annak hogy rosszul töröltem ki. Aztán az új gatya is úgy járt, megnéztem mi a probléma, egy pár centis lyuk van most ott amit kicsiptem, kb mint egy mosdó kagyló és a lefolyóból pedig enyhén véres váladék jön ki. Legjobban akkor jön ki gondolom amikor ülök vagy ülve megmozdulok, beforrni nem tudom hogy mennyire fog, mert nem képződik seb belőle, csak egy szivárgó lyuk. Raktam rá már háromszor sebtapaszt is aztán, de azok is teljesen eláznak és csak reménytelenül cserélgetem őket. Mit csináljak? Orvoshoz nem nagyon szeretnék menni, hogy nézegesse a szőrös hátsóm, máshoz pedig nem igazán tudok fordulni.

2023. ápr. 6. 03:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Tályog lesz az, elég gyakori, nyugodtan elmehetsz vele orvoshoz, rengeteg ilyet láttak már, nem kell aggódni, sok embernél kialakul. Nem fognak rád rossz szemmel nézni, vagy ilysemi, ha esetleg ettől félsz. :) Menj el, kezeltesd, ess túl rajta, utána tök jó lesz! :)
2023. ápr. 6. 04:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg tályog (esetleg sipoly, fisztula), menj orvoshoz, jobb rajta gyorsan túlesni, mielőtt nagyobb baj lesz belőle.

Ha nem kezelik időben, a gyógyítása jóval nehezebb lesz később, akár több műtétig fajulhat a dolog.

Az orvos sok ilyent lát, ettől nem kell tartanod, ez a munkája, nem fog azzal foglalkozni, hogy ki mennyire szőrös.

Nekem is volt tályogom, nem kellemes, de kezelhető, jobbulást kívánok!

2023. ápr. 6. 06:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvosnak nem lenne kedve szőrös hátsókat nézegetni, nem ment volna erre a pályára. Gondolom, a sebészetre kell ezzel menni. Van, amit nem lehet egyedül megoldani.
2023. ápr. 6. 06:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
#2 Így van. Apámnak is volt, évekig húzta-halasztotta, míg végül műteni kellett, de úgy, hogy felvágták alul (a gátat is, meg mindent) és csorgatták ki belőle az évek alatt felgyűlt véres/gennyes cuccot. Neki is mondták a dokik, hogy ha már az elején elmegy ezzel, akkor most nem lenne ez a mészárszék, mert kb. egy injekcióstűvel le tudták volna szívni.
2023. ápr. 6. 08:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!