Melltől lefele lebénultam.Mivel vagy hogyan tudnám karban tartani az izmaim hogy ne sorvadjon el?
Ez így elég fura. Melltől lefelé nem is lehet lebánulni, ha deréktól lefelé akkor még oké, vagy nyaktól lefelé, de akkor a karjaid sem mozognának meg semmi max a nyakad tudnád valamennyire.
Ilyen esetekben ha bénulás van hónapokig lennél kórházba, meg szanatőriumba ahol felügyelet alatt lennél, gyógytornáktól kezdve masszázsig lenne minden hogy rendben tartsák az izmaidat, jól át is mozgatnának. Ha otthon vagy már akkor is kiszoktak rendelni erre szakembert aki átmasszíroz, átmozgat napi szinten hacsak te magad nem fogadsz fel valakit erre a feladatra.
"Melltől lefelé nem is lehet lebánulni"
De igen, lehet.
A kérdés ettől függetlenül szerintem is kamu, de ettől még le lehet.
A sérülés a gerincvelőnek bármelyik szakaszán lehet, és onnantól lefelé okozza a tüneteket (bénulást).
Onnan tudom, mert nekem transverse myelitis-em volt, ami gerincvelői gyulladás. Én deréktól lefelé zsibbadtam (szerencsére bénulásig nem jutott a dolog), de sok sorstársamtól olvastam, hogy némelyek melltől, némelyek meg köldöktől lefelé bénultak le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!