Áramütéstöl idegsérülés lehet?
Áramütést szenvedtem egy lámpából még 3 hónappal ezelött. Izzót akartam cserélni, nem gondoltam, hogy ehhez le kéne nyomni az áramot. Utólag derült ki, hogy törött és javíthatott volt a foglalat, meg alatta a vezetékek is szabálytalanul voltak bekötve, de mindegy is. Nem tudom hogyan ment át rajtam az áram, mert egy szék volt alattam, elvileg nem földelhettem volna. A lényeg, hogy utána elkezdett zsibbadni a jobb kézfejem és a jobb talpam. Mentö elvitt, kivizsgálták a szívritmusom 12 órán át, nem találtak semmit. A zsibbadásra azt mondták, hogy biztos elfeküdtem vagy megrándítottam. Mostanra kaptam idöpontot neurológiára (kész vicc, hogy 2-3 hónap egy idöpont), kedden mehetek.
A bajom az, hogy 1 hét alatt elmúlt a zsibbadás, de azóta ilyen furcsa a lábam, mintha gyenge lenne, mintha nem lenne 100% az egyensúlyom. Gyakran megyek úgy mint akinek fáj a lába, a balra terhelek öntudatlanul. Van, hogy remeg is. Olvastam ilyet, hogy elkezdhetett elhalni az ideg a lábamban. Találkozott már valaki ilyennel? Le fogok bénulni? Rohadtul félek az orvostól, hogy mit fog mondani ….
Reméljük nem lesz baj.
Körülmények: régi polgári lakás, hálószoba 22 fokra fütve, fa padló, fa lábú, kárpitozott ülőfelületű szék volt alattam. Tenyerem izzadt lehetett az ágaskodástól (magas a szoba és székről is felfelé kellett nyúlkálni, előtte 4 másik izzót kicseréltem már gond nélkül). Amikor éreztem, hogy megrázott az áram, lekapcsolt a biztosíték szinte rögtön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!