4 napja vertem be a fejem a falba. Lehet ebből baj?
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni,
elsősorban olyanoktól akik voltak már hasonló helyzetben. 4 napja elég szépen bevertem a fejem tetejét munka közben a falba. Nem ájultam el,nem lett emlékezet kiesésem, nem hánytam,csak egy pillanatra elsötétült minden de utána tudtam folytatni a munkámat csak meg voltam ijedve nehogy baj legyen. Azonban még aznap este hányingerem lett és szédelegtem, azóta elég étvágytalan vagyok és tompán fáj a fejem még ott is,ahol nem ütöttem be.
Tudni kell rólam hogy pánikbeteg vagyok és valószínűleg hipochonder is. Rengetegszer volt már halálfélelmem és most is az van mert nagyon sok rémsztorit olvastam hogy ilyen esetben vérömleny is kialakulhat és nagyon félek ettől hogy ez velem is megtörténik.
Néha még szédülök és előjön a hányinger de gyanítom hogy az inkább a stressz miatt,viszont a fejfájást nem tudom. Sajnos most külföldön vagyok,egyéb ok miatt orvoshoz se tudok még elmenni és pár hónapig még nincs lehetőségem vissza menni Magyarországra. Valami tanácsot tudna valaki adni? Lehet ebből nagy baj 4 nap után?
Gyerekeknél 24 órás megfigyelést javasolnak ilyen esetben, tehát az, hogy aznap este rosszul voltál, és azóta sem vagy jól, az olyan jel, amit komolyan kell venned. Négy nap után úgy van vele sok orvos, hogy ha neked nem volt sürgős kivizsgáltatni magad, akkor őket minek érdekelje, hogy vagy, de mi van, ha hirtelen összeesel valamilyen szövődmény miatt?
Nem tudom, hol vagy most, de valamilyen formában fel kellene keresni orvost, és rákérdezni, milyen lehetőségeid vannak, hogy kivizsgáljanak valahol.
A traumás fejsérülés kivizsgálása, főleg ha panaszokkal jár, amiket említett, lehetséges, hogy a pánikbetegségtől vannak, de orvosként az embernek köteles kizárni a központi idegrendszer sérülésének lehetőségét (ráadásul egy keményburok alatti vérszivárgás lehet, hogy csak hetek múlva okoz panaszokat), tehát egy natív (kontrasztanyag nélküli) koponya CT-t fognak végezni, azt kb. 30-40 perc alatt leletezik (intézményfüggő), negatív eredmény esetén mindenki megnyugodhat, és otthonába távozhat. Traumatológiára / sürgősségi osztályra kell ezzel a problémával menni, nem kell beutaló, nem kell semmilyen előzetes orvosi vizsgálat. Az, hogy éppen melyik intézmény ügyeletes, a trauma elszenvedésének helyétől függ, nem a lakcímtől, bővebb információt a 06-1-311-6000 telefonszámon (sürgősségi betegellátást koordináló csoport, éjjel-nappal hívható; itt lehet megkérdezni, hogy az adott panasszal éppen akkor melyik intézménybe lehet menni).
—————
Tisztelt Kérdező!
Tájékoztatom, hogy az általam írt válasz informatív jellegű, célja leginkább az, hogy az adott kérdéssel kapcsolatban a legjobb tudásom szerint tájékoztassam Önt. Orvosi diplomával és érvényes működési engedéllyel rendelkezem, azonban bizonyos, hogy a medicina szerteágazó keretein belül mindent átfogó ismerettel sem én, sem a többi orvos sem rendelkezhet, de természetesen a kérdésének megválaszolása előtt—amennyiben szükségesnek látom—, tájékozódom az adott kérdést illető legfontosabb szakmai irányelvekről, valamint a Bizonyítékokon Alapuló Orvoslás (Evidence Based Medicine) ajánlásait veszem figyelembe, kiegészítve saját ismereteimmel és tapasztalataimmal.
Mindazonáltal tudnia kell, hogy egy kórkép kezelését számos tényező befolyásolhatja (pl. a beteg neme, kórelőzménye, fennálló egyéb betegségei, rendszeresen szedett gyógyszerei, genetikai tényezők, káros szenvedélyei, stb.), melyekről nekem egy anonim platformon nyilvánvalóan nem lehet tudomásom.
Ezért aztán válaszom semmiképpen nem tekinthető orvosi utasításnak, az Önt ismerő kezelőorvosnak az instrukciói szükségesek gyógyulásához, jóllétéhez; még ha a kollégával a véleményünk nem is egyezik, az egészségügyi jogszabályok—bizonyos keretek közt—lehetővé teszik a gyógyítás szabadságát (1997. évi CLIV. Tv. —>egészségügyi törvény), természetesen a beteg tájékoztatásával egyidejűen.
Tudnia kell, hogy válaszadásom nem minősül egészségügyi tevékenységnek, anyagi haszonszerzési motiváció nem áll mögötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!