Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Szerintetek így begipszelik?

Szerintetek így begipszelik?

Figyelt kérdés

Ne nézzetek hülyének, de szeretném kipróbálni, milyen, ha begipszelik a lábam a balesetin. Magamnak is kipróbáltam már, de nem ugyanolyan, kíváncsi volnék egy igazi élményre.

Többször is megcsináltam már ezt, de csak kísérlet szinten, még nem mentem el vele orvoshoz. Az a tervem, vagyis azt szoktam csinálni, hogy a külbokámat, ahol vannak a szalagok, amik általában sérülni szoktak, elkezdem kalapáccsal ütögetni, majd amikor szünetet tartok, hideg és forró vizet engedek rá váltakoztatva. Egy pár sorozat után elérem, hogy megzúzódjon, megdagadjon. Sajnos nem hasonlít egy bokaszalagszakadásos ping-pong labdára, de láthatóan duzzadt és elszíneződött. Ez az a módszer, amivel én sem teszek akkora kárt magamban, de látványos eredményt lehet vele elérni.

Olyan kórházba mennék, ahol tudomásom szerint a zúzódásokra és a húzódásokra is felteszik a gipszet, legalább egy hétre. Az a terv, hogy már eleve mankóval mennék, jelezve, hogy nem tudok rálépni, cipőt se húznék. Történetnek olyasmit találnék ki, hogy egyszerre bicsaklott ki a bokám és zúzódott meg valamilyen helyzetben, beleléptem két kő közé túrázáskor, erdei futáskor. Nem tudom pontosan, hogy zajlanak a vizsgálatok, de jelezném és eljátszanám, hogy nem tudok ráállni, nyomkodásra, mozgatásra viszonylag erős fájdalmat jeleznék. A röntgen nyilván nem mutatna törést, a duzzanat nem szalagszakadás mértékű, zúzódás látható, plusz az ütögetés miatt van enyhe szalagsérülés.

Mit gondoltok? A látványra és az előadott fájdalomra tekintettel kaphatok gipszet még ha rendesen foglalkoznának is velem és megállapítanák, hogy nem látható igazi komoly baj a csonttal és a szalaggal?

2022. nov. 6. 16:25
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
jézusmária.... Hány éves vagy?
2022. nov. 6. 16:28
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem másik orvost keress. Pszichiátert.
2022. nov. 6. 16:34
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Ha ezt a mesét előadod, a kórházban is áttesznek a pszichiátriára....
2022. nov. 6. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:
91%
Remélem az agyadat is begipszelik és kifizettetik veled az utolsó fillérig.
2022. nov. 6. 16:46
 5/6 anonim ***** válasza:
52%
Kizárt. Nekem, amikor nem bírtam ráállni valódi baleset után, azt mondták, hogy nincs semmi baj, úgyhogy mehetek haza se botot, se fáslit nem adtak, nemhogy gipszet. Újabban már törésre is max. jegelést javasolnak meg covid tesztet.
2022. nov. 6. 17:44
 6/6 anonim ***** válasza:
94%
Ha biztosra akarsz menni, akkor satuba fogod és szilánkosra töröd. Sok sikert!
2022. nov. 6. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!