Körülmetélés utáni varratok(lent)?
Még mielőtt bármit is kérdeznék az elején szeretném leszögezni hogy igen nem volt más megoldás muszály volt elvégeznem a körülmetélést egészségügyi okokból :) (ez valamiért még mindig nagy viták kirobbantó oka)
Szóval lassan 4 hete hogy elvégezték rajtam a műtétet. A seb szépen gyógyult és nem volt semmi komplikáció.
Az orvos felszívódó varratokkal dolgozott és azt mondta hogy ezek felszívódási ideje körülbelül 2-3 hét.
Na már most lassan a 4.hétbe járok de még egy varrat sem esett ki. (Jól kivehetően ragaszkodnak, csomók formájában)
Némelyik csomó körül még lehet látni vart is.
Mi ezzel a teendő? Bent hagyjam még tovàbb és várjam hogy kiperegjenek maguktól? (Ez ellen szól az a legenda/tény hogy ha túl sokáig maradnak bent akkor hegesedés alakulhat ki)
Hogyan lehetne meggyorsítani ezt a folyamatot?(kamillás áztatás?)
Olvastam hogy van aki othon szedte ki majának csipesszel? Ezt mégis hogy? Előtte nem kell a csomó alatt elvágni és csak utána kihúzni?
Szóval egy szó mint száz… mit tanácsoltok?
A válaszokat előre is köszönöm :)
Vissza kell menni oda,ahol ezt csinálták.
Az orvos által adott papíron ott lehet mikor kell kontrollra enned .
A műtét után kapott leletemen ezzel kapcsolatban annyi van írva hogy “szükség szerint kontroll”.
Tehát elvileg nem kéne vissza mennem.
Egy magán klinikán történt a műtét.
Az orvosom száma, email címe sehol nincs feltüntetve.
Ezt hol kellene keresnem?
Írtam e-mailt az orvosnak, azt mondta hogy nem gond ha még nem szívódtak fel (emiatt nem fog kialakulni hegesedés).
Ennek ellenére van valami módszer amivel gyorsítani tudnám a felszívódás menetét? (Kamillás áztatás, neogranormon segít ezen)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!