Ilyen súlyos sérüléssel mit tudnak kezdeni az orvosok?
Nemrég láttam a Redditen egy elég brutális videót. Egy ember fát vágott, és egy leeső darab telibe kapta a fejét. Utána az látszódott, hogy az arcának a szeme alatti része teljesen szét volt roncsolódva a felismergetetlenségig. Az álkapcsa teljesen szétszakadt. Ennél pontosabbat nem tudok mondani, mert csak pár másodpercig bírtam nézni.
Az a kérdés merült fel bennem, hogy ezzel mit tudnak csinálni? Ezt hogy rakják helyre, ha egyáltalán lehetséges?
Ha létfontosságú szervet nem érintett és nem vérzik el, akkor szerintem megmenthető. Persze kérdés, hogy mi a cél az arc újraformálása során. Nem biztos, hogy újra olyat lehet neki plasztikázni, mint volt, és valószínű maradnak hegek, forradások.
Gyakorlatilag a csontokat már tudják helyettesíteni más anyagokkal, viszont azt nem tudom, hogy az állkapocs ízületeket tudják e.
Ha új bőr kell neki, akkor azt vesznek máshonnan, pl. a combjáról, stb.
Kb így. Én így gondolom. A fogászati rész meg gondolom egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!