Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehetséges, hogy forrasztás...

Lehetséges, hogy forrasztás után éses vagyok és efy kicsit rosszul vagyok?

Figyelt kérdés
Szoktam forrasztani. Nem tudom, hogy az ónnak, amit használok mennyi az ólomtartalma, de van benne. Jelenleg nincs semmiféle elszívó berendezésem, így szívok be gőzt. A vége felé mindig éhes vagyok, kissé erőtlen és nem tudom hogy megfogalmaznk, de egy nagyon picit rosszul. Ez így lehetséges?

2022. jún. 1. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Ma már nemigen lehet kapni ólmos forraszanyagot (cégek kivételek)

Ha nem forrasztasz reggeltől estig kizártnak tartom.

2022. jún. 1. 21:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Gyantás ónt használsz? Mert attól simán előfordul fejfájás, hányinger, tompaság, rosszullét.
2022. jún. 1. 22:03
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Én 10 éve nap, mint nap csinálom, semmi bajom. Az ólom ami benne van, annak max a gőze áramlik ki a kültérbe, de annak kicsi a mennyisége, attól nem lesz bajod. Valóban ólmos ónt már csak cégek vehetnek, de az ólommentesben meg cink meg réz van, szóval az sem jobb és csak szenvedés vele dolgozni. Persze ettől még lehet valaki érzékeny ezekre a gőzökre, de éhességet nem okoz, szédülést esetleg, ha órákig nyomod.
2022. jún. 2. 07:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Én 25 éve forrasztok rendszeresen, napi 1 órát biztos. (Természetesen ólmos ónnal, mivel igényes vagyok a munkámra.) Ahol az ólom megolvad, ott még alig párolog. 300-350 fokon még, ha csak az ólmot nézzük, akár közvetlenül is belélegezhetnéd a fel szálló füstöt. Inkább arra figyelj, hogy moss utána kezet szappannal(vagy bármilyen zsíroldó szerrel, ami a bőr zsírját a beletapadt kevés ólommal együtt leszedi), és ha a munkaasztalnál eszel, szalvétában fogd az ételt. A forrasztóónt pedig lehetőleg ne fogdosd, csak ha nagyon muszáj.
2022. jún. 6. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!