Mi van, ha mindkét lábam eltört?
Elestem motorral. Még hazajöttem, de kezd az egyik bokám nagyon fájni, nem nagyon tudom mozgatni és a másik lábamnál meg a sípcsontom kétszer akkora.
Megyek a sürgősségire, de igaz az, ha mindkét lábam eltörik, akkor fekvőgipszbe kell tenni? Kórházban ugye nem kell maradni?
Lábtörés —> fekvőgipsz.
Két láb törése —> 2 db fekvőgipsz..
Bemész, röntgen, kapsz két fehér csizmát, aztán mehetsz haza feküdni.
Két gipsznél lehet nem is kapsz járót, arra készülj fel.. imadkozz hogy ne mindkét lábadat kelljen gipszelni, az kemény menet, én ébredtem motorbaleset után úgy hogy mindkét lábamon combig gipsz volt, kórházban voltam 2 hétig..
Ahogy #2 írta, törött lábra nem állsz rá.
Amúgy a töréstől függ, hogy mi fog történni. Jó eséllyel műtét, ami értelemszerűen magával vonzza a kórházi kezelést. Emellett adhatod magadnak az alvadásgátló injekciót, elkerülendő a trombózist/ embóliát. 2 gipszelt lábbal a fekvésen kívül nem sokat tudsz csinálni egyébként. Nagy élmény, tapasztaltam.
Szezonnyitó motorozáson törtem össze magam. Mindkét lábam eltört, egyik mutve is lett, úgy ébredtem, hogy mindkét lábam felpolcolva gipszben. Egy hét kórház aztán mehetek haza 6 hét fekvőgipsz.
Veled mi lett?
Járógipsz két labnal miért nincs?
Ez a 3. hetem gipszben. Nekem mindkét lábamat megműtötték, csavart és lemezt tettek be. 1,5 hétig voltam kórházban.
A bal lábam 6 hétig lesz térdig gipszben, a jobb 8 hétig combig.
Végig fekvő. Járót így nem kapsz.
Nekem a jobb kezem is sérült, kezfej meg két ujj, műteni nem kellett, de 6 hét gipszben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!