Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehetséges donortól szemet kapni?

Lehetséges donortól szemet kapni?

Figyelt kérdés
Egy videóban láttam hogy egy férfi felajánlja az egyik szemét a saját testvérének aki mindkét szemére vak. Létezik ilyen műtét vajon?

2022. ápr. 8. 01:05
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

Itachi meg kapta shisui szemét szóval minden lehetséges.

Egyébként valószínűtlen szerintem. Biztos lesz valaki aki pontosabban le írja de ha paraszti logikával meg közelíted a dolgokat akkor leegyszerűsítve más szerveknél a legnagyobb probléma a vérellátás megoldása általában. Addig a szemgolyónál minden idegeket el kell vágni a látóideg és a szem között majd a ki vett donor szemet össze kellene valahogy kötni a páciens agyával mivel a látóideg magától nem nő újra.

2022. ápr. 8. 02:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Felső sajnos jól írja… Valami beèpített kamerás tech dologgal is hamarabb van rá sansz, ha valaha fejlődünk majd ennyire.
2022. ápr. 8. 02:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem szegény Lakatos Gabriellát láttad? Akinek az a vadállat faszija kitépte a szemeit... Borzalmas, szegénynek a tesója mondta, hogy az egyiket odaadná neki. Jelenleg műszemeket kap majd, sajnos itt még nem tart a tudomány. :/ Talán valami nagyon high-tech robotszemet feltalálnak, bízzunk benne!
2022. ápr. 8. 03:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak retinát lehet adni. Szemet nem.
2022. ápr. 8. 06:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az idegi összeköttetéseket (új szem és látóideg közt) még nem tudják megteremteni, elvileg ezért nem lehetséges (valamint még biztos sok aspektusa van, amire én laikusként nem is gondolhatok).

Született vak vagyok, ha lehetne, élnék a lehetőséggel. Tartok attól, hogy felnőttként az agy esetleg már "nem tud megtanulni látni"

2022. ápr. 8. 08:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Halott donorból szaruhártyát is át lehet ültetni.

Mesterséges szemlencse is van.

2022. ápr. 8. 18:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Szemlencséről én is hallottam, csak sajnos teljes szemátültetésről nem.
2022. ápr. 8. 18:29
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a hozzászólásokat
2022. ápr. 10. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!