Mi történt a lábammal?
Elcsúszam egy gumilabdán, és fáj. Nehezen tudok ráállni. Bekentem flektorral...
Így néz ki:
Ott fáj, ahol be van karikázva.
Eltört vagy sem?
Hogyan tudnám meggyógyítani?
Mivel röntgen látásom nincs, ezért én csak tippelni tudok: valószínűleg megrepedhetett a csont. Ennek gyógyulása kb. 2 hét. Flector kenőcs, vagy más diclofenacot tartalmazó gél/krém/kenőcs jó ötlet. Pihentesd a lábad, ha teheted, polcold fel, ha fekszel (ez annyit tesz, hogy egy párnát, vagy összegöngyölt takarót teszel még alá, hogy vízszintesnél még magasabban legyen egy picit.)
Nem tudom, hogy a gyógyszertárban még kapható-e a burow oldat, ami szintén ilyen baleseteknél, a borogatáshoz szoktak alkalmazni.
Megnéztem. Igen, még kapható:
Lehetőleg ne sokat lógasd a lábad, illetve ne terheld, járkálj sokat vele. Ha mindenképp szükséges a járkálás, használj fáslit (rugalmas pólya - szintén gyógyszertárban kapható), és fásli előtt tedd rá, jól kend be a fájdalom csillapító zselével/krémmel/kenőccsel, amid van otthon.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe így hirtelen.
Jobbulást!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Annyit még, hogy ha megrepedt a csont, ugye nem gipszelik be?
Egyébként az előbb álltam fel. Borzasztó. Nem tudok ráállni.
Az, hogy csak megrepedt a csont, onnan látszik, hogy mind lilás duzzanat?
Tudni nem tudom, csak feltételezem.
DE a lilás duzzanat - általában - erre utal.
Lehetne épp zúzódás is - egyformán kellemetlen - ha repedt a csont, ha nem.
Nekem, tavaly nyáron a bokám ment ki (félrebicsaklott). 1 hónap alatt gyógyult, pedig a szalag nem sérült/szakadt. Nem tudtam terhelni, ráállni, sőt egy erőltetett séta után (mennem kellett hivatalos ügyeket intézni, amit csak személyesen lehet) alig tudtam a lábam mozgatni, ráállni utána egyáltalán nem. Ha a húgi nincs, aki ellátott, nem tudom mi lett volna.
Szóval megerőltetni a sérült lábat sem érdemes, mert a gyógyulási idő, csak hosszabb lesz.
Köszönöm, még nem egy kérdésem lenne.
Jelenleg nem érvényes a TB-m. Így egy röntgen körülbelül mennyibe kerülhet?
Tegnap voltam az orvosnál, megvizsgáltak, a TB-m valamennyire érvényes, mivel nem piros, hanem narancssárga volt.
Az lett, amit te mondtál, repedés. Gipszet sem tettek fel, mert feleslegesnek tartották, helyette bokarögzítőm lett. Jól láttad a dolgokat!
Köszönöm, és szívesen. :)
Régi egészségügyesként ez annyira nem meglepetés, de már egy ideje nem vagyok a szakmában, viszont van, ami sosem változik.
Jobbulást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!