Nagy baj ha neha elkezd zsibbadni a kezem vagy a karom a gipsz alatt?
Figyelt kérdés
Eltört a gyűrűs ujjam 3 napja. Voltam keringés ellenőrzésen másnap, akkor azt mondták minden rendben vele. Sok helyen viszont azt olvasom hogy nagy baj , van ahol azt hogy nem. Nem állandó ez az enyhe zsibbadas, van amikor azt erzem a karomnak kényelmetlen es talán azert is előfordul. Van amikor az érintett ujj bizsereg. Nektek is volt ilyen ?2022. febr. 14. 12:32
1/7 anonim válasza:
Ha problémásnak érzed menjél vissza. Bármi kiválthatja. Akár az is, hogy valahol nyom egy ideget. Ez az orvos dolga, hog yilyenkor ránézzen. Ha lecsesz, hogy minek mentél vissza betegjogi képviselő.
2/7 anonim válasza:
Labam volt gipszben, de igen, volt hogy nyomta a gipsz es testhelyzetet kellett valtani, hogy ne zsibbadjon. Nem tul szoros a gipsz?
3/7 A kérdező kommentje:
Nem szoros mert másnap lazítottak a kotesen. Nem folyamatos , akkor gondolnék rosszabbra es mar mennek is orvoshoz, ha nem tetszene nekik akkor is. Mégis felek, nem is tudok semmit ebben a témában
2022. febr. 14. 12:43
4/7 anonim válasza:
Nem akkor zsibbad amikor lefelé tartod?
Nekem a karom volt begipszelve, lefelé tartva mindig zsibbadt, de azt mondták hogy ez normális. Gondolom ezért szokták felkötni a gipszes kart, bár nekem pont nem kötötték fel.
Ez már évekkel ezelőtt volt, azóta semmi baja. Csak amíg nem forrt össze, addig volt ez a zsibbadás.
5/7 A kérdező kommentje:
Nem tartom lefelé, es nekem fel is van kötve. Fekvésnél, ülésnél is párna van alatta.
2022. febr. 14. 13:01
6/7 anonim válasza:
Nekem vállig gipszben van a kezem. Gipszelőben mondták, hogy felkötve hordjam, hogy ne dagadjon, zsibbadjon.
Jól van felkötve?
Gipszsín még gondolom. Körkörös gipsz sem lesz jobb, az zárt. Szerintem lassul a keringés a gipszelt végtagban és ez okozza.
7/7 A kérdező kommentje:
Ma mentem vissza konkrétan emiatt. Kérdeztem, hogy mennyire baj ha sűrűn zsibbad, azt mondta az orvos nem gond. Háromszög felkötést kaptam, ma mar picit enyhébb lett a zsibbadas. Az asszisztens azt mondta, hogy ha pihenek pl, akkor a konyokomet letámasztva tartsam felfelé a karom. Meglepődtem, de ha ok mondtak elhiszem 😀 bár elég kényelmetlen, nem tudom ugy sokáig tartani. Valakinek valami tipp, ha esetleg történt vele ilyen, hogy oldotta meg?
2022. febr. 16. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!