Ha kibicsaklott a bokám, az helyre tud jönni 100%-ban, károsodás nélkül?
Mentem le a lépcsőn, de az utolsó fokot elnéztem és kibicsaklott a bokám. Minimálisan feldagadt, el nem színeződött. Tudtam rajta közlekedni, csak fájt, másnapra viszont sokkal jobb lett. Orvoshoz nem mentem, mert nem éreztem olyan komolynak, a tünetek alapján csak megrándult, úgyhogy otthon kezeltem. Pihentettem, jegeltem, felpolcoltam, kenegettem és vett a párom egy bokarögzítőt is.
4 napja történt a baleset, már rendesen tudok járni sántikálás nélkül, csak akkor fáj ha oldalra be akarom hajlítani, vagy ha lábkörzést csinálnék. Spicc-pipa rendben van. Ma kezdem a gyógytornát, ez esetben reménykedhetek, hogy teljesen fel fogok épülni és olyan lesz mint előtte?
Nagyjából jön helyre, de nem lesz már olyan.
Ha feldagadt, akkor ott részleges szakadás történt.
Fél-1 év mire a duzzanat teljesen lemegy, de lehet több is.
Tornáztatni mindenképp kell, de fokozatosan, óvatosan.
Sajnos tökéletes már sosem lesz.
#11 (ma 18:09)
"Ha feldagadt, akkor ott részleges szakadás történt."
Azért nem biztos, hogy részleges szakadás, de az biztos min. húzódás történt. Ennek kezelésére mindaz, amit a kérdező leír, az önmagában kevés.
"Fél-1 év mire a duzzanat teljesen lemegy, de lehet több is."
Ez saját tapasztalat, hogy nem igaz. Maga a duzzanat azért néhány nap vagy hét alatt lemegy. A fájdalom viszont igaz, hogy akár 6-12 hónapig is fennmaradhat. Főleg figyelembe véve, hogy szakszerűen nem lett ellátva.
"Tornáztatni mindenképp kell, de fokozatosan, óvatosan."
A tornáztatáshoz először kell egy szakszerű irányítás, majd idővel önállóan is végezheti otthon.
Ahogy a #10 (ma 17:40) hozzászólásomban is leírtam. Rendelkezem tapasztalattal is a kérdésben.
#13 (ma 19:35)
Ha túl leszel 14 szalaghúzódáson, szalagszakadáson és 4 bokatörésen, majd akkor beszélgess. Én túl vagyok, ill. túl leszek (éppen a 14.-ből gyógyulok)
A MÁV-os kérdést rokonoktól szerzett információk alapján reflektáltam le és ők sem tudták pontosan.
#11; "Ez saját tapasztalat, hogy nem igaz. Maga a duzzanat azért néhány nap vagy hét alatt lemegy. A fájdalom viszont igaz, hogy akár 6-12 hónapig is fennmaradhat"
A duzzanat elmúlásán nem azt értettem, hogy már belefér a cipőbe, hanem hogy teljesen akkora és olyan formájú lesz a bokád, mint a másik.
A látványos duzzanat hamar lemegy, viszont az a 6-12 hónap fájdalom nem a semmiből van.
#15 (ma 19:39)
"A duzzanat elmúlásán nem azt értettem, hogy már belefér a cipőbe, hanem hogy teljesen akkora és olyan formájú lesz a bokád, mint a másik."
Szintén tapasztalat, hogy a duzzanat lemenetele után viszonylag hamar (néhány hét alatt) visszanyerheti a láb.
"A látványos duzzanat hamar lemegy, viszont az a 6-12 hónap fájdalom nem a semmiből van."
Amennyiben kezeletlen sérülésről van szó, akkor nagyobb esély van rá, hogy 6-12 hónapig fennmaradhat. Amennyiben kezelt sérülésről van szó és úgy tartja be valaki, ahogy az orvosok mondják, akkor a fájdalom időtartama is drasztikusan csökkenhet.
#16 (ma 19:47)
A röntgen sem hátrány, de egy képalkotó vizsgálat (MR, CT, ultrahang) sem egy hátrány mert ez mutathatja meg a szalagsérülést és ennek mértékét.
Jajjnekem, itt is a bokás rém nyomja a sódert? :-DDD
Az index fórumról már kitiltották.
Gyerekek mi van itt.:D
Mindenesetre egy vizsgálatra el fogok menni azért, az tényleg nem árt.
#18 (ma 20:39)
Te kiről és miről beszélsz? Azt sem tudom, hogy mi azaz Index Fórum! Én sosem voltam sehol regisztrálva. Itt is csak 2021. decemberében regisztráltam.
#19 (ma 21:22)
Ez egy tényszerű ötlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!