Pár napja volt egy Lime balesetem, attól félek, elmozdulhatott az álkapcsom. Ezzel elmehetek a szájsebészetre röntgenre?
Figyelt kérdés
Sajnos egy út hiba miatt elestem a rollerrel, és beütöttem az arcomat, ami így felhorzsolódott. Lett egy kisebb seb, amit szépen kenegetek és gyógyul, nem is ez a legnagyobb aggodalmam, hanem a következő: bár a fájdalom már szépen múlik, a dagadás is apad, de azóta mintha nem jól csukódna a szám (a baloldali hátsó fogsorom összeér, mikor összecsukom a számat, de a jobboldalon van egy kb 1 mm-es rés az alsó és a felső fogsorom közöt.) Nem tudom, hogy ez az ütés miatt lett-e így, vagy egy korábban is jelenlévő fogszabályzási probléma, amire most figyeltem fel, de mindenesetee nyugodtabb lennék, ha kivizsgálnák. Szerintetek ezzel érdemes lehet betelefonálni a kórházba? Előre is köszönöm a választ, hajlamos vagyok picit paranoiás lenni, viszont nem volt kicsi az esés.2022. febr. 11. 08:41
1/6 anonim válasza:
nálunk a szájsebészetre beutaló kell. első körben a körzeti fogorvos is megteszi szerintem, és neki tudod mondani hogy szeretnél panoráma röntgent is csináltatni. de o is meg tudja nezni hogy minden rendben van e
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, úgyis ma megyek fogorvoshoz, megkérdezem mindenképp!
2022. febr. 11. 08:52
3/6 anonim válasza:
Ilyen esetben a traumatológiára kell menni.
4/6 A kérdező kommentje:
Na oda be nem megyek, inkább hagyom. Utálom a traumatológiát…
2022. febr. 11. 09:18
5/6 anonim válasza:
Körzeti fogorvos és "sima" szájsebész ezen nem tud segíteni.
Traumatológiára és/vagy arc-állcsont sebészetre tartozik. Utóbbira valószínűleg kell beutaló, de háziorvos szerintem jobban el tud igazítani, mint a körzetes fogorvos.
6/6 A kérdező kommentje:
Utolsó: tudom. Nálunk Veszprémben egy osztal a száj és az állcsont sebészet.
2022. febr. 11. 10:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!