Bokaszalag sérülést szenvedtem orvos nincs ,van valami házi praktika ?
A külső bokaszalag (talofibular anterior; TFA), ami a boka külső oldalán a csont, azaz a szárkapocscsont alsó végétől a lábujjak irányában felül és vízszintesen helyezkedik el és ez sérül a legkönnyebben.
Szintén a külső bokaszalaghoz sorolják a középső szalagot (calcaneo fibular; CF) is, ami lényegében a sarkadnál húzódik függőlegesen.
A harmadik a külső boka hátsó szalagja (taliofibular posterius) ez a szalag lényegében a sarok hátulján keresztül köti össze a kül- és belbokát.
A saját tapasztalataim szerint ilyenkor a legtöbbször az TFA szalag sérül és akkor ugyan fájdalmak árán még tudod terhelni, és ugyanúgy felduzzad. Ha a TFA szalag mellett a CF is sérül, akkor a terhelés önmagában ellehetetlenedik és a boka azonnal bedagad.
Köszönöm.Igen ma már volt orvos.Kb 3 hónapig gondom lesz ezzel. Külső szalag rándult meg. Csúnya véraláfutás van alatta,még cipőt se tudok húzni.
Rég volt biológia óra nagy különbség van a fogalmakban : ficam,rándulás vagy szakadás nem mindegy.
Sajnos jól tudom, hogy mi a helyzet. Nekem ma ment ki ismét a bokám. Voltam háziorvosnál, de a pontos diagnózist holnap a röntgen és az ultrahang fogja megmondani. Az viszont tény, hogy nekem mindkét bokám volt eltörve, volt szalagszakadás is mindkettőben. Kamaszként, fiatal felnőttként és a későbbi éveim során.
Amennyiben gondolod, akkor írj rám és mesélek részletesebben.
Mielőbbi jobbulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!