Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Elvágtam a kezem tegnap, nem...

Elvágtam a kezem tegnap, nem tisztítottam ki, beforrt úgy, hogy sár van benne. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy pici, kicsit mélyebb vágás, kb 2 órán át vérzett, ami kicsit fura volt. Mikor hazaértem túl részeg voltam, hogy gondolkozzak, csak lemostam vízzel és raktam rá egy raktapaszt. Mára beforrt, de nem tiszta a seb, látszik benne a sár. Kell valamit csinálnom, vagy semmi különös?

2022. jan. 1. 12:05
 1/5 anonim ***** válasza:
31%
Nyisd fel a sebet
2022. jan. 1. 12:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért ha nem gyógyul gyorsan és úgy látod,hogy egyre inkább gyulladásban van,akkor nézzen rá egy doki ,aztán legfeljebb kapsz egy tetanuszt vagy hasonlót.

Én amúgy kiáztatnám, fertőtleníteném első körben.

2022. jan. 1. 12:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi #2 :)
2022. jan. 1. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
Mosd meg szappanos nagyon forró vízzel. Utána folyasd rá a meleg vizet. Betadint tegyél rá, ha nincs, jó a kézfertőtlenitő is. Tegyél rá ragtapaszt. Lehet kell tetanusz is, ha mély a seb.
2022. jan. 1. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
24%
Így jár, aki részeg. Majd ha ráérek, megsajnállak.
2022. jan. 1. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!