Elvágtam az ujjamat. Lehet baj belőle?
Milyen mély a seb?
Mikor kaptál utoljára tetanuszoltást?
Nem tudom mikor kaptam utoljára.
A vágás nagyjából 1-2mm nagy lehet, és igen hagytam egy kicsit kifolyni a vért.
A jelenlegi oltási rend alapján 11 évesen. Korábban 12 évesen kapták.
Ha 20 évesnél idősebb vagy, lehet nem ártana egy emlékeztető oltás.
Amúgy meg: ha biztosra akarsz menni, mindenképpen orvosnak mutasd meg.
Érdekes ilyet olvasni. Miközben én meg nyáron van hogy hetente megvágom magam valamivel a műhelyben. Megvárom míg eláll a vérzés aztán csinálom tovább a dolgom.
Annyi hogy később kicsit csípi a sebet az ultraderm mikor mosom le az olajtól és kosztól szinte fekete kezem.
Még soha nem fertőződött el egyik sebem se.
Ez a tetanusz oltás kötelező jellegű, illetve mióta áll fennt ez az oltási rend?
Egyébként 18 éves vagyok.
Passz. A 60-as évek.
Ha általánosban kaptál oltásokat, akkor ezt is megkaptad, még a 10 éven belül vagy.
Nekem is érdekes ilyeneket olvasgatni, de az Egészség rovatban a sztandard válasz az: "Semmi ami itt elhangzik nem minősül egészségügyi tanácsnak. Ha biztosra akar menni, forduljon orvoshoz személyesen."
Senkinek sem fogom a neten azt mondani nyugodt lélekkel, hogy ne csináljon semmit, még ha 99,9999% az esély, hogy semmi baj nem lesz a leírtak alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!