Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » 7 éve folyamatosan elvágom a...

7 éve folyamatosan elvágom a kezem van ennek valami oka?

Figyelt kérdés
Szakács vagyok/voltam 6évig és majdnem hogy 2-3hetente belecsúsztam a késbe most melegburkoló vagyok de ezt a szokásom tovább vittem pengével, van ennek valami oka? Vagy csak ennyire figyelmetlen vagyok... Gyorsan és pontosan vágok alapból mindennel ami éles de egyszerűen mindig belecsúszok, már teljesen szét van hegesedve meg szabdalva mind két kezem, vagy csak nem való nekem ez... Tény hosszú vékony ujjaim vannak a 195cmes magasságomhoz.

2021. dec. 17. 18:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát.. bénavagy:D jó, nem:)

Hát kereshetsz valami olyan gyakorlatot ami fejleszti a finommotorikát és szem-kéz koordinációt, aztán vag yhasznál, vagy nem. De az is megoldás lehet, hogy kicsit tudatosítod ezt magadban és amikor a kezedhez képest 10 centin belülre érsz, lelassítasz a vágással.

2021. dec. 17. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Olyan munkád van, amiben folyton éles eszközökkel dolgozol és mondhatni rengeteg a lehetőség arra, hogy megvágd magad. Ehhez képest végülis az, ha havi 1-2-szer figyelmetlen vagy, megcsúszik a kezed és megvágod magad, nem annyira meglepő. Koncentrálj jobban, mikor ilyenekkel dolgozol, legyél óvatosabb és akkor tudod csökkenteni a számát. Meg biztos vannak technikák, hogy biztonságosabb legyen kicsit a vágás.
2021. dec. 17. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Védő kesztyűt nem kell hordani? Szakácsok is szoktak lánckesztyűt húzni, hogy ne tudják elvágni a kezüket.
2021. dec. 17. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Pár alkalom után megtanulja az ember, hogy ne maga felé vágjon a sniccerrel.
2021. dec. 17. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Lehet venni erre valo kesztyut
2021. dec. 18. 02:40
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, lánckesztyűben voltam fél évig tanulóként annyira sűrűn volt ez...:D Az elsőt elkezdem tudatosítani kicsit jobban, igen a snicceres tőlem el való vágása még nem megy úgy reflexből még kicsit idegen a penge a nagy kések után, tényleg köszönöm a válaszokat. Nem érdekelne mert tudom megtörténik a baj egy pillanat alatt, csak már sok embernek feltűnt hogy hogy néz ki a kezem mindig...:D Aztán már túl fantáziáltam ezt kicsit.
2021. dec. 26. 09:14
 7/7 anonim ***** válasza:
20 eve vagyok szakacs, vagy 10 eve nem vägtam el a kezem semmivel... :D
2023. jún. 29. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!