Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Meghúztam a hátam?

Meghúztam a hátam?

Figyelt kérdés

Délelőtt egy elég nehéz dobozt emeltem és meghúztam a házamat. Azóta nagyon fáj, nem nagyon tudok fájdalmak nélkül mozogni, feküdni sem kényelmes a hátamon és akkor is folyamatosan fáj. Ha néhány nap alatt nem enyhül vagy esetleg rosszabb lesz elmegyek orvoshoz de addig mit tudok vele csinálni?

Hideg vagy meleg borogatást rakjak rá?

2021. nov. 18. 16:39
 1/2 anonim ***** válasza:
72%
Fenilbutazon kenőcs kapható a patikákban. Vékonyan kell bekenni, nem kell bemasszírozni. Három napnál tovább ne használd, ha nem javult akkor orvos. A betegtájékoztatót olvasd el, mert erős gyógyszer. Jobbulást.
2021. nov. 18. 16:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Amíg nem jutsz el orvoshoz.

Tigris tapasz:

[link]

Persze csak akkor, ha nem túl érzékeny a bőröd a kámforra, mentolra, szegfűszeg olajra, borsmentára.

A zacskó 4 vastag tapaszt tartalmaz, amit hosszában félbe lehet vágni, és akkor egy-egy fél tapaszt felhasználhatsz a derekad két oldalára. Ha elég csak egy fél középre, akkor 8 alkalommal tudod felhasználni. Éjszakára ne hagyd fenn, mert irritálhatja a bőrt. Emiatt maximum 2x ragaszd ugyanoda a csíkokat. Éjjelre csak akkor használhatod, ha este kezded el a kezelést, viszont akkor nappalra nem tudsz feltenni újat. Egy tapasz kibírja csere nélkül a nappalt. Ha netán leizzadod, tapaszd vissza, akár úgyis, hogy feljebb-lejjebb tapasztod. Ha már nem ragad (de ez nem valószínű), akkor cseréld.

2021. nov. 18. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!