Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Varratszedés után piros...

Varratszedés után piros duzzadt heg. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A vállamon van a heg, ami szép volt egészen a varratszedésig. Azóta duzzadt, vizenyős, piros. Kenegetem a Contractubex géllel, de azon gondolkozom érdemes lenne-e sebészhez vagy bőrgyógyászhoz elmenni?! Mit lehet tenni, hogy a duzzanat elmúljon és szépen hegesedjen a sebem?
2021. okt. 17. 09:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Várni kell. Ezek a hegek ilyenek.
2021. okt. 17. 09:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Háziorvossal nézesd meg, be van gyulladva!

És azonnal hagyd abba a contractubexet! Tegyél rá icteniseptet vagy hidrogén-peroxidot!

2021. okt. 17. 09:48
 3/5 A kérdező kommentje:

Háziorvos mit tud tenni vele?

A Contractubexet a kórházban javasolta a doki. Mást inkább nem tennék rá csak úgy.

2021. okt. 17. 10:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Háziorvos a legkönnyebben elérhető orvos, meg tudja nézni, hogy szükséged van-e egyébb ellátásra, tud felírni gyulladáscsökkentőt.

A contractubexet csak hegre lehet tenni, te nyílt sebre kened (varratszedésnél megnyílt pár helyen), emellett akár a gél mellékhatása is kehet a duzzanat és pirosság, az egyetlen logikus lépés, hogy felfüggeszted a használatát, amíg orvos azt nem mondja, hogy mehet újra. A gyulladásra meg minimum fertőtlenítőt kell tenni (a hidrogén-peroxid és az octenisept is tehető nyílt sebre), attól semmi bajod nem lesz.

De ha egy patikusnak megmutatod minimum, az is tud ajánlani valamit.

2021. okt. 17. 10:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Nincs nyílt seb, varratszedés után 6 nappal kezdtem el kenni és már előtte is duzzadt és piros volt. Elolvastam 2x a betegtajekoztatot és ez a gél gyulladascsokkento is. Háziorvost meglatogattam már egyszer, nem különösebben foglalkozott vele, ezért gondoltam hogy tovább lépek és kérek sebészhez időpontot. Ma megyek patikába, megkérdezem mit ajánlanak.
2021. okt. 17. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!