Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Nem lenne egészégtelen ez a...

Nem lenne egészégtelen ez a testsúly?

Figyelt kérdés

30éves férfi vagyok, és három évvel ezelőtt volt egy balesetem, azóta egyre rosszabbúl van a térdem. Tegnap voltam ortopédnél, és azt mondta, hogy amíg le nem fogyok, csak tovább fog romlani a térdem állapota.

Egy picit valóban túlsúlyos vagyok, de nem nevezném magam kövérnek. 173cm és 89kg vagyok, és a doki szerint 65re kellene fogyjak!

Értem én, hogy a plusz kilók csak teher a gyenge térdemnek, de nem túl radikális lépés ez?

Ha ilyen egészségtelenül sovány lennék az nem okozna egyéb problémát?

2021. okt. 13. 16:43
 1/8 anonim válasza:

A családban van NB2-es fotballista, 25éves ugyanolyan magas mint te, és egész biztos, hogy 70kg alatt van.

Ha egy profi sportoló, akinek viszonylag szigorú sportorvosi szűrésen kell átesnie évről-évre és ekkora a súlya, az te szerinted egészségtelen?

2021. okt. 13. 16:56
 2/8 anonim ***** válasza:

173 centihez 89 kilo rengeteg. Jo-jo, mihez kepest, lehetnel 120 kilos is, ahhoz kepest meg keves :D

65 kilora talan nem kell lefogynod,mert ha izmot is pakolsz magadra, akkor meg 75 kilosan is jol neznel ki. De ha nincs izom, akkor 70 kilora tuti fogynod kene.

Egyebkent 65 kilo 173 centihez nem egeszsegtelen sovanysag, hanem normal kategoria.

2021. okt. 13. 17:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Fizikai munkát végző felnőtt férfi vagyok, talán 15éves koromban voltam 65kg.

Ha az érdekelne, hogy mekkora egy nyápic focista akkor arról kérdeztem volna.

2021. okt. 13. 17:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem az eletkor a lenyeg, en ugyan no vagyok, de mar 11 eves korom ota nem nottem egy centit sem es 13 eves korom ota 46-50 kilo kozott mozgok, mikor mennyi.

Most akkor a 152 centimhez 70 kilonak kene lennem, csak azert, mert mar nem 13, hanem 26 eves vagyok?

2021. okt. 13. 17:10
 5/8 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne egy laborvizsgálattal tisztázni, hogy milyen a vércukor értéked. A testsúly növekedésben szerepe lehet egy esetleges induló cukorbetegségnek vagy inzulin rezisztenciának. Én pár cm-rel alacsonyabb vagyok nálad és persze 46 évvel idősebb és az elmúlt 20 évben kb. 10 kg-ot szedtem fel. Érdekes módon éppen 20 éve derült ki, hogy 2.típusú cukorbeteg vagyok (a kategorizálás alapján). Alig több, mint 1 éve kaptam eg olyan gyógyszert, ami részben visszacsökkentette a vércukor értéket a 6-8 évvel ezelőtti szintre, részben kb. 2 kg testsúly csökkenést is eredményezett.
2021. okt. 13. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:
7%

A 65-kiló az nagyon gáz lenne legalábbis 170 centihez a 89-kiló teljesen normális.

Bár ha rossz a térded a baleset miatt akkor igen, előfordulhat hogy le kell hogy fogyj akár izomból is, akkor nincs mese, bár nem feltétlenül egészséges dolog ez sem, de lehet ez a kisebbik rossz.

Az meg hogy a focisták hány kilósak nem azt jelenti hogy az az egészséges, ott minél kisebb a súly annál jobb, lévén sokat kell futni.

De ha ennyire sportolókra akarunk hasonlítani nézz meg 1 erőemelőt, 120-kiló alatt olyat aki valódi teljesítményre képes nem találsz, és nem feltétlenül mindegyikük színizom.

2021. okt. 13. 17:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Na ezért van nálunk ennyi dagadt, mert egyesek (mint a kérdező, meg a 6-os) szerint a 21,7-es tökéletes bmi az nyápic, a majd 30-as meg full normális. Kár, hogy a térded nem hülye és ő nem így látja.

A 173/89-cel egy sörhasú, oszloplábú, kőművesdekoltázst rendszeresen villantó szaki van előttem, aki szerint fizikai munkát csak gömbtérfogattal lehet végezni.

2021. okt. 13. 20:48
 8/8 anonim ***** válasza:

Én 177 centihez voltam 93 vagy talán több kg. Szintén fizikai munkás vagyok (kőműves). Hát mit mondjak, az állásra nehéz volt mászkálnom, hajolni meg kb utáltam, inkább másztam akkor. Ehhez társult még rossz közérzet, gyorsabban kimerültem és csak 24-5 éves voltam. Aztán megembereltem magam és tavaly a karantén alatt lefogytam 75re. Még mindig fizikai munkát végzek, a táplálkozásomon is változtattam, és úgy érzem magam kb mint tizenéves korom elején. Szinte ki sem fáradok.

Neked a magasságodhoz kb ugyan az az arányod, mellé még van egy térdbaleseted is. Fogyni azt jól látod hogy megérné, nem feltétlenül leszel gyengébb utánna. De a 65 kiló szerintem is kicsit kevés, jó lesz az 70re is. Ha meg izmot akarnál pakolni magadra utána akkor lehetsz 75 is, az más mint a zsír. Szerintem fontold meg.

2021. okt. 13. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!