Mit tudok tenni a vízhólyagokkal?
Ma voltunk túrázni, és az új cipőm több helyen is nagyon kidőrzsölte a lábam. Mind a két talpamon több helyen is fájdalmas vízholyagok vannak, amikre nagyon kellemetlen rálépni, így járni is rossz.
A problémám az, hogy holnap is megyünk hasonló túrára, viszont fáj járni. Mivel iskolaidőben van, így ha nem megyek azt igazolni kell.
Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy jobb legyen?
Ha izzadós a lábad, akkor én azt ajánlom, hogy még véletlen se használj vízhólyagtapaszt.
Kb 3000 km-t gyalogoltam már, és teli voltam már vízhólyagokkal. A vízhólyagtapasszal csak annyit értem el, hogy alatta kétszer akkorára nőtt és még betermeltem egy vízhólyagot a vízhólyag alá (nem vicces dolog).
Amit tudsz tenni: mosd meg a lábad. Fertőtlenítsd le a vízhólyagot. Ezen a ponton van a light-osabb verzió, ahol kiszúrod a hólyagot, kinyomod a lötyit és lekötözöd. Ezzel az a baj, hogy van esélye újrabegyűlni a nap folyamán, de ha reggel csinálod, akkor nem annyira rossz.
Erősebb verzió: varrd át a vízhólyagot és hagyd benne a cérnát. A varrás előtt mind a tűt, mind a cérnát fertőtlenítsd le. Amikor a cérna benne van, akkor csepegtess még fertőtlenítőt rá és mozgasd meg a cérnát egy kicsit, hogy belemenjen a hólyagba. Ez fájni fog. Utána kötözd be.
Tudom, hogy későn van, de ha tudsz venni holnap reggel indulás előtt önragasztós fáslit a patikában és azzal körbe tekerni a lábadat egy-egy körbe ott ahol vízhólyagos lettél, akkor az segít a zokninak elcsúszni a lábadon és lejebb vinni a fájdalmat (ha erősen kötözöd el, akkor mégjobb, mert attól fáj a legjobban, hogy a vér odatódul).
Sok sikert és legközelebb tanulj belőle: nem kiránduláson törjük be a cipőt.
"Ezzel az a baj, hogy van esélye újrabegyűlni a nap folyamán"
igen ez előfordulhat. de ha nem telik meg megint, akkor a bőr letapad, és védi az új bőrt ami nő alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!