Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Térd MR vélemény?

Térd MR vélemény?

Figyelt kérdés

Ma voltam MR-en, meglepődtem, mert egyből meg is kaptam a lemezt és a szakvéleményt, amin ez áll:

PD súlyozottés T2és SPAIR súlyozott sagittalis síkú, T1 súlyozott corinalis síkú valamint PD SPAIR axiális síkú mérések készültek a bal térdről.

A térdizület rése norm. tág.

A recessus suprapatellarisban lateralisan kevés folyadék van.

A keresztszalagok épek.

Az oldalszalagok folytonossága megtartott.

A meniscusokon ruptura nem látható.

A porcfelszínek megtartottak.

Az ábrázolt izmok jelintenzitása szabályos.

Jól értelmezem, azon kívül, hogy van benne egy kis folyadék, kutya baja sincs a térdemnek? Ezelőtt volt már röntgen is, az is negatív.

3x rándult/ment már ki, utoljára 6 éve. Most labdával megrúgták, nem ment ki, de ugyanúgy instabil volt stb. Az utolsó rándulás óta (6 éve) nem tudom teljesen kinyújtani. A 2. után voltam fizikoterápián, gyógytornán még soha. Lehet egy szimpla gyógytorna megoldaná, combizom erősítés stb.?

Ortopéd orvosomat pénteken kell hívni, majd akkor ad időpontot.

2021. júl. 27. 15:41
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Ortopéd orvos azt mondta, semmi baja MR szerint, így nem tud mit csinálni vele.
2021. aug. 28. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!