Egy éve nem tudom mi bajom.Túlsúlyom van.A nyaki izületeim nagyon fájnak és a csuklyás izom is.Nem birom a terhelést.Diétázom,egyelőre nincs eredmény,nemrég kezdtem.A csontjaim az izületeim fájnak,szédelgek.A tűlsúly okozhat ilyen panaszt??
Igen, természetesen okozhat ilyen problémákat a túlsúly.
2021. júl. 4. 06:36
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.A nyakamban meszesedés is van,de mióta meghiztam,ez a merevség,izületi fájdalom és szédelgés is előjött.Sokkal kövérebbeknek semmi bajuk én meg alig birom megtartani magam a lábammal.Az izomzat gyenge
2021. júl. 4. 06:42
3/7 anonim válasza:
mozognod kéne. fokozatosan.
2021. júl. 4. 06:50
4/7 anonim válasza:
A nyakadat nem igazán terheli a túlsúly, de ha amiatt nem sokat mozogsz, az rosszat tesz minden porcikádnak, így a nyakadnak is. A többi ízületednek nyilván még jobban. Másrészt ugyanaz az egészségtelen étrend, ami a túlsúlyhoz vezethetett, más károkat is okozhatott a szervezetedben.
Az nagyon jó ötlet, hogy lefogysz. Ha nem megy, kérj orvosi segítséget, mert betegség is lehet az oka annak, hogy nem sikerül sehogy sem.
2021. júl. 4. 07:23
5/7 anonim válasza:
Végezz lazító, nyújtó gyakorlatokat, interneten vannak fent videók amik ezeket bemutatják, meg kezdj el sétálni, kirándulni. Szépen fokozatosan egyre többet. A boxot tudnám még ajánlani, mint sportot attól nagyon hamar le lehet fogyni és rugalmassá, lazává teszi az izomzatot.
2021. júl. 4. 07:23
6/7 anonim válasza:
Ha a sok túlsúlytól vizesedsz nyaki részen, az okozhat ilyet.
Ahogy kopás is.
Ha sokat használsz mobiltelefont nem telefonálásra (sms, internet, olvasás, programok), az is kivált gerincproblémákat.
Mondjuk mindezek csak a felső részen. Ha alig bírsz lábra állni emellett, akkor vagy az van, hogy elgyengültek az izmok, mert keveset mozog az, vagy lehet valami neurológiai probléma a háttérben.
2021. júl. 4. 08:04
7/7 anonim válasza:
A szédelgés lehet attól, hogy a nyaki artéria falára rakódott "szenny", és beszűkült a járat, így kevesebb vér jut az agyadba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!