Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mik az ujjtörés jelei?

Mik az ujjtörés jelei?

Figyelt kérdés

Ma sikerült egy kis esést produkálnom motorral, aminek az lett a vége, hogy a jobb kisujjam kapott egy ütést.

Minimálisan fájt, de nem volt különösebbeny csúnya.

Rá pár percre megpróbáltam mozgatni és sikerült többször is összecsukni minimális fájdalommal.

Eltelt kb 2 óra, most elkezdett dagadni, még mindig tudom mozgatni, de a duzzanattól összecsukni már nem.

Fájdalom azóta 0, maximum ha mozgatom, de tapogatva sem érzem sehol hogy gond lenne.

Azon kívül, hogy úgy tudom csak tartani mint amikor a britel teáznak nincs más gond.

Megpróbáltam elmenni a sürgősségire, de rettenetesen nagy a sor, minimum 4-6 óra. Annyit hirtelen nem ért nekem kivárni.

2021. jún. 28. 21:00
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Nekem is volt ilyen sérülésem de ez csak zúzódás. Legalábbis nekem azt mondták a sürgősségin, és ugyanez volt a bajom amit maga leírt. De ha nem javul akkor mindenképp menjen el a sürgősségire.
2021. jún. 28. 21:12
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
El biztos nem tört, repedés lehet. Érdemes jegelni (ami körül öleli zöldborsó, bab), törölközőben, fél-1 óránként 5-10 perc; nem fagyasztani közvetlenül. Ha holnapra elmúlik, akkor semmi teendő vele.
2021. jún. 28. 21:14
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hát ha egyértelműen rosszabbodna akkor nem szórakoznék.

De peripillanat a duzzanaton kívül (amitől nem mozog teljesen) semmi gondom.

2021. jún. 28. 21:16
 4/12 A kérdező kommentje:

Repedés esetén 1 nap alatt lemegy a duzzanat?

Ezt jó hallani.

2021. jún. 28. 21:17
 5/12 A kérdező kommentje:
azóta lilult mind a 2 újperc körül, szerintem úgy sikerült esni, hogy hátra hajlott jobban a kelleténél
2021. jún. 28. 21:23
 6/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
76%
Érdemes lenne orvoshoz menni, persze értem, hogy sokat kell várni, de megéri. Az, hogy lilul, nem jó jel, több oka lehet, okozhatja a duzzanat is. Sajnos lehet ez törés is, nem minden törés jelentkezik azonnal mozgatásra, ha nincs elmozdulva, vagy a törés jellege olyan.
2021. jún. 28. 21:50
 7/12 A kérdező kommentje:
Holnap lehet rászedem magam, csak sajnos erre lehet, hogy csak egy pár perces diagnózist ad és elküld haza borogatni
2021. jún. 28. 22:28
 8/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
76%
Ilyen esetben biztosan kér röntgent és kiderül.
2021. jún. 28. 22:48
 9/12 A kérdező kommentje:
És mikor menjek, ha nem szeretnék egy egész műszaknyit várni?
2021. jún. 28. 22:56
 10/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
Teljesen mimdegy, ha sürgősségire mész, de már oda nem tudsz menni, menj ügyeletre,vagy háziorvos, traumatológia.
2021. jún. 29. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!