Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Hogyan fertőtlenítséek víz...

Hogyan fertőtlenítséek víz nélkül egy nyílt kisebb vágást?

Figyelt kérdés

Igen vagdosom magam.

Igen szedek gyógyszert, járok terápiákra rendszeresen.

Döntenem kellett vagy megölöm magam vagy ezzel bírom ki.

Vizet nem tudok használni, sokszor munkahelyen az illemhelyen csinálom.

Természetesen a trauma területét mindenekelőtt letisztítom 70%-os alkohollal, jól átdörzsölöm, a kést színtén és öngyújtóval megégetem egy kicsit, majd megint letörlöm.

Aztán jön a nyílt seb, de sosem mély. Mutattam már orvosnak - nem tetszett nekik, de azt mondták ezzel a sebbel nem lesz semmi bajom, viszont a procedúrát nem mondtam el nekik.

Alkoholt nem igazán ajánlják mert mire kifejti hatását addigra kb. elpárolog.

Betadin kenőcsöt meg hosszú távon a jód tartalma miatt nem ajánlanak (tudtommal) pajzsmirigy prolbémák miatt.

Sokan vizet ajánlanak, hogy kb 5 percig öblítsem ki - de ez munkahelyen nem kivitelezhető.

Esetleg valamit rosszul tudok az alkohollal vagy betadinnal kapcsolatban és jó úgy hasznánli őket ahogy használom/használnám hosszú távon?

Vagy van más ötlet?

Kérlek ne rám öszpontsítsatok, hogy mennyire nem jó meg fejezzem be. 5 milliószor hallottam.

Ha segíteni akartok és ha már csinálom akkor kérlek segítsetek úgy, hogy minimalizáljam a további állapot romlást.

2021. jún. 26. 15:54
 1/10 anonim ***** válasza:
4%
Nem segítek, másnak sem kellene ebben. Vagy vállalod, hogy belebetegszel testileg is a sebekbe, vagy abbahagyod. Itt két opció van, igen vagy nem. Te csak a talán határán táncolsz, és azt hiszed, az megoldás.
2021. jún. 26. 16:06
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Vegyél a patikában hyperol tablettát azt a tájékoztatón levő hígitási aránynak megfelelően vízzel kikevered és azzal borogatod.
2021. jún. 26. 16:07
 3/10 A kérdező kommentje:

Imádom ezt a magyar "Legyen rossz a másiknak" mentalitást, kedves 1-es. Tipikus magyar mentalitás.

Szóval szerinted jobb lenne meghalnom, minthogy egy átmeneti állapoton segíteni túlvészelni?

Külföldi oldalon legalább segítenek, nem pedig a méreg árad belőlük.

Gondoltam megpróbálom itt is, kis reménnyel, de nem csalódtam amikor egy ilyen kommentet kaptam, hogy rögtön azt mondja "nem segítek".

2021. jún. 26. 16:14
 4/10 A kérdező kommentje:

Ja és még másokat is arra buzdítasz, hogy ne segítsenek.

Mert szerinted nekik is az a véleményük, hogy jobb lenne nekem vérmérgezést kapni, amputálni a lában meg meghalnom, ahelyett hogy ameddig nem hagyom abba addig valahogy segíteni átvészelni ezt a helyzetet.

Nem is csoda hogy úgy le vagy szavazva mint a bűn.

Légyszíves ne kommenteld ide a haszontalan mérgedet. Van ezer másik kérdés mondjuk a humor kategóriában ahova ömlesztheted a rosszindulatodat.

2021. jún. 26. 16:18
 5/10 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 1-es.

Tényleg én sem értem, miért kell rögtön ilyet írni, hogy "nem segítek".

A kérdező tisztán látszik mentális beteg, és szomorú és borzasztó nehéz élete lehet ha ezzel tudja kontrollban tartani magát.

Ahogy írta, elmondta orvosainak is és bár nem tetszett nekik, mondták hogy ezzel nem lesz baja.

Sok pszichiáter meg pszichológus azt mondja a betegeinek, inkább legyenek gyógyszerfüggők minthogy megöljék magukat.

Igen.

Ha a halál és az élet között kell választani akkor sajnos ilyen szerencsétlenebb megoldást kell választani és kell megtalálni a komfortot ezekben, akármilyen radikálisan hangzik. Majd abból lehet felfele építkezni.

Kérdező, a sós, steril víznél illetve kötözésnél jobb nincs. Bár azt írtad, hogy a víz nem opció a körülmények miatt.

Arról meg nem tudok nyilatkozni, hogy a betadin hosszútávon illetve az alkohol mennyi ideig hat vagy nem hat.

Esetleg szedjél C vitamint, egyél rendesen hogy a sebek hamar regenerálódjanak, már ha van étvágyat ilyen szorongás mellett...

Ha valaki tud erről pontosabbat, az javítson ki.

Remélem minél hamarabb meggyógyulsz kérdező, őszintén.

2021. jún. 26. 16:27
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, csapj a táskádba egy fél literes vizespalackot, és ennyi. Miután lány vagy - azt feltételezem, hogy lány vagy...-, hihetik azt is, hogy menstruálsz és nem akarsz a betéttel, tamponnal a kezedben sétálni.
2021. jún. 26. 16:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Látom ki lett törölve 1-esnek a második nagyon értelmes és segítő kommentje. Köszönöm moderátorok!

6-os

(Sajnos) Férfi vagyok. De ez nem oké így, mert akkor a kezemet is használom kéne hogy átmasszírozzam sebet, a kezem meg mindent megfogott, ajtók, asztalok, kávéfőzö, tömegközlekedésen minden...

Persze kezet lehet mosni, de nem akarom ezt megrizikózni. Arról nem is beszélve, hogy a víz mindenhova menni fog, gatyám meg minden, valószínűleg tiszta víz lennék, az meg hogy néz ki...

Esetleg tudsz valamit amit tudok használni nyílt sebre és nem kell víz?

2021. jún. 26. 16:43
 8/10 A kérdező kommentje:

2-es

Utánanéztem a HYPEROL-nak, hatóanyag "carbamide-peroxide".

Azt íjrák, hogy vitatják a biztonságát, hosszú távon. Hidrogén és oxigén radikálokat bocsátanak ki és hosszútávu használat során "mutagenecity" vagy "carcinogenecity" (rák) vagy késleltetett sebgyógyulás alakul ki.

Én nem szívesen használnám ezt... de ezer köszi a segítségért!

2021. jún. 26. 16:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, létezik olyan, hogy folyékony sebtapasz. Nem tudom, hogy "mit tud", azt sem, hogy milyen esetekben lehet használni, de van többféle változat, esetleg annak nézz utána.
2021. jún. 26. 17:15
 10/10 A kérdező kommentje:

9

Köszönöm!

Utánanéztem, de sajnos csak a seb védelmére van kitalálva, nem pedig a fertőtlenítésre...

Másrészt én naponta vágom magam többször... egy hagyonányos sebtapasz kerül 1200 - 1400/doboz. Ezt szerintem egy hét alatt elhasználánám, már csak azért is, mert különöző méretűek a sebtapaszok és a 15 féle tapaszból kb. 3 - 5 db fér rá a sebemre.

Szóval 4*1400 = közel 6 000 forint 1 hónapra... ami nem is fertőtlenít...

sebkötözőm van, azzal nincs baj, illetve steril vattát is veszek viszonylag olcsón. Meg ilyen hálót is ami megtartja, így meg tud alvadni a vér és leáll a vérzés.

Nekem valamilyen hosszú távú fertőtlenítő kellene amit mindennap többször is használhatok.

Bár lassan kezdem úgy érezni hogy ilyen nem is lesz...

2021. jún. 26. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!