Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ínhüvelygyulladás miatt 8...

Ínhüvelygyulladás miatt 8 hétre gipszet kaptam. Pár napja levették a gipszet és azóta az ujjaim pirosak és duzzadtak kivéve a hüvelykujjamat ami nem volt gipszben. A gipsz előtt és 1 napig a levétel után nem volt ilyen problémám. Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés

2021. jún. 22. 23:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Mindkettőt gipszbe teszik, ha szükség van rá.

Nekem baleset miatt ugyan, de mindkét kezemet be kellett gipszelni.

Felkötni is lehet úgy, mindkettőt a nyakadba kötik.

2022. júl. 21. 19:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Hát motorbaleset miatt anno nekem is tört két kezem egyszerre és be is gipszelték mindkettőt hónaljig. Nyakba is tudják tenni úgy, nekem muszáj is volt így hordani.
2022. aug. 9. 14:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem ma javasolták a gipszet inhuvelygyulladas miatt. Beutaltak a kórházba. Holnap megyek be, csak nem tudom mire számítsak.

Ilyenkor táppénzre kerülök? Meddig kell gipszben lenni?

Gipszelésre újabb időpontot fogok kapni?

Honnan tudják hogy meggyógyult a kezem a gipszben? Vagy van egy fix idő ameddig rajta kell legyen és utána szedik le?

2022. dec. 13. 12:14
 14/19 anonim ***** válasza:

Megvizsgál egy orvos és ha indokolt akkor kuld a gipszelőbe. Ott egy másik orvos lesz, akinek majd mondják milyen gipszet tegyen fel neked.

Táppénz igen, gipszelés után nekem háziorvoshoz kellett bemennem a táppénzes papírért. Én akkor még nem tudtam mennyi ideig leszek gipszben, de a háziorvos ki is irt 6 hétre.

Végül nem tévedett, mert 6,5 hét után vették le a gipszemet.

Ezt az orvos dönti el a kezed állapota alapján.

Nekem mindkettő volt már gipszben inhuvelygyulladas miatt. A bal 6,5, a jobb most 5.hete van begipszelve.

Anno a balra csak gipszsínt kaptam pl, most meg 1 hét gipszsín után rendes gipszet tettek fel. Ez kicsit nehezebb és nagyobb. De kibirhato. Muszáj..

Fel fogják kötni a gipszelés után erre készülj és viseld is így. Tőlem kérte az orvos hogy ne logjon a gipsz.

Most a másik háziorvost hívnom kellett az 1 hetes kontroll után hogy megvolt a gipszcsere és be kellett mennem a papírért. 6 hetes kontrollig kiírt és hívnom kell mi lesz, levették e a gipszet.

2022. dec. 13. 12:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Akkor teszik gipszbe ha beleegyezel. Nem erőszak csak javasolt.

4-6 hét a gipsz.

Orvosa válogatja meddig kéri a gipszet.

Nem kell új időpont. Ha holnap gipszet javasol a doki, akkor fel is kerül a rögzítés.

Táppénz végig.

Kísérő legyen veled, mivel vezetni nem fogsz tudni, felkötik a karodat.

2022. dec. 13. 13:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát velem iszonyú bunkó volt a doki.

2 hónapja bajlódom a gyulladással, injekcio sem segített. Beutaltak a kórházba.

Ott kifogtam egy hülye orvost, aki kb közölte hogy ezt nyugalomba kell helyezni, amit meg gipsszel lehet elérni, fáslit felejtsem el, menjek a folyosó végén jobbra és ott a gipszelő, ott várjak amíg szólítanak.. nem is számítottam gipszre pláne ilyen stílusra.. semmit nem mondott, kifelé menet odabokte az asszisztensnek hogy 1 hétre hívjon kontrollra majd.. asszisztens felkototte a karomat és megmutatta hol a gipszelő legalább.

Magánban ha lehetne gipszeltetni én biztos oda mennék mert előre félek a gipszcserétől :(

2022. dec. 13. 13:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Ez melyik város?

Én Pécsen kaptam gipszet, velem nagyon kedvesek voltak, gipszelő is!

Bár én úgy mentem hogy tudtam hogy gipszbe kerülök mert az orvos magánrendeléséről hívott be másnap reggelre gipszelésre.

Magánban nem gipszelnek sajnos.

2022. dec. 13. 13:55
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem is volt már gipszsínben az alkarom ínhüvelygyulladás miatt, igaz 2 hétnél nem tovább. Az nekem jó is volt rá akkor, csak sajnos utána újra kiújult. Akiknek már régebben volt ilyesmi, azoknak helyrejött teljesen?

Nektek milyen érzés volt az ínhüvelygyulladás, fájt folyamatosan, vagy csak néha (lógatáskor, vagy ha csináltatok vele valamit)? Sokszor már abban is elbizonytalanodom, hogy tényleg az jön-e elő mindig nálam.

2022. dec. 13. 19:50
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem 2019ben volt a bal kezemben. Egy ideig bajlodtam aztán begipszelték 4,5 hétre.

Rendbejött,aztán most novemberben kellett a jobb kezemet gipszelni . 5 hétig volt fent a gipsz.

Közben a balt használtam, másik fel volt kötve. Így visszajött a balba. Most vagyok 6 napja gipszben. 5 hét lesz.

Nekem olyankor folyton fáj.

Nem jó a gipsz de nekem gipszben egy hét alatt “megnyugszik” és nem fáj.

2022. dec. 15. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!