Megkapott egy kutya. Nem fáj, nem vészes, de sárgállik a bőr a seb körül. Mit tegyek?
48 órával ezelőtt történt. Tulajdonképp csak felszíni sérülés, alig vérzett, és az a kis fájdalom is rég elmúlt már. De észrevettem, hogy sárgállik a bőr a seb körül. Ez mit jelenthet?
Véraláfutás
Be volt oltva?
Te mikor kaptál tetanuszt utoljára?
Városban történt, a gazdája ott volt mellette. A kutya pórázon volt, és visszarántották, amikor túl közel jött, de én ott akkor igazából az ijedtségen kívül nem éreztem semmit, csak 10-15 perc múlva tudatosult, hogy valami történt, és akkor sem fájdalmat, inkább valamiféle csípést éreztem a lábamon. A nadrág miatt nem is láttam a sebet, csak otthon. Valószínűsítem, hogy be volt oltva. Megkérdezni már nem tudtam.
Én tetanuszt sohasem kaptam.
Hogy a szarba ne kaptál volna tetanuszt, kötelező oltás, 11 évesen kaptad az utolsót?
Hány éves vagy?
Ja, hát a gyerekkori oltásaimra név szerint nem emlékszem már, de megkaptam a kötelezőket, az biztos. Ha tetanusz is köztük volt, akkor azt is.
De amúgy ha kötelező, akkor miért kérdezel rá? 😀 Hisz akkor mindenki megkapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!