Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Milyen volt a gipsz levétele...

Milyen volt a gipsz levétele után? (bokaszalag szakadás)

Figyelt kérdés

Részleges bokaszalag-szakadásom volt, 5 hétre kaptam gipszet, lassan leveszik.

Hogyan zajlott a levétel? Mennyi ideig fájt utána? Írtak fel gyógytornát? Akik korábban aktívan sportoltatok, mikor kezdtétek újra? Könnyedén ment?

Igazából bármilyen tapasztalat stb érdekel.

2021. jún. 14. 21:25
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Büdös.
2021. jún. 14. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem nem gipszem volt, hanem rögzítő. Olyan szempontból az jobb volt, hogy zuhanyzáshoz le lehetett venni, de csak ahhoz.

Nekem még utána hetekig fájt és beragadt ha sokat mentem. Volt, hogy néha vissza is raktam a rögzítőt egy picit, mert sokkal biztosabbnak éreztem benne a járást.

Nekem semmit nem írtak fel, nem tudom, hogy kellett-e volna hivatalosan vagy nem.

2021. jún. 14. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Tavaly július 1-jén volt bokaszalag szakadásom, 2 is elszakadt, teljesen. Fekvő gipszem volt 1 hétig, doki javaslatára. Utána rögzítőt kaptam. Azt hordtam addig, amíg a doki mondta. Sokszor felpolcoltam a lábam. Vezetni viszonylag hamar tudtam vele, gyógytornát nem javasoltak, sőt semmit, miután levették a gipszet. Viszont csináltam bokakörzést gyakran, az ABC-t írtam le a lábfejemmel a levegőben. Ezeket találtam rá, mint tornát. Előtte rendszeresen sportoltam, utána fokozatosan, óvatosan szoktattam vissza. Ma már csak akkor fáj, ha idő változás van. Viszont akkor sokáig fájt, féltem, hogy ez már örökké így lesz.
2021. jún. 16. 15:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem két hete van fekvőgipszem szalagszakadás miatt. És a doki még 4-5 hétre járót mondott, amit elvileg holnap tesznek fel.
2021. júl. 1. 13:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez ennyire hosszú idő gipszben?

Fekvőgipszet kaptam, egy hetes kontroll lesz holnap. Én azt hittem az a gipszlevétel :O

Két bokaszalagom szakadt el teljesen a bal lábamban.

2021. júl. 1. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Kontroll azért lesz, mert cserélik a gipszet a végleges gipszre.

Nekem nem sín volt onnantól, hanem zárt gipsz.

2021. júl. 2. 12:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Az lett, gipszcsere. Egész nyárra gipsz, augusztus 23-án veszik csak le, közben lesz még egy átgipszelés majd 4 hét múlva..
2021. júl. 2. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!