Bokaszalag szakadás utáni bokaduzzanat mikor fog végre megszünni?
úgy emlékszem legalább 2 hónapig még jó dagadt volt.
Bokarögzítőt hordtam sokáig.
Nagyjábol 1 év múlva ment vissza akkorára, mint a másik bokám.
"Fekvő gipszem volt 2 hétig,utána semmit nem kaptam. Akinek volt az kapott a fekvő után valamit?"
Nekem törésem és szalagszakadásom volt együtt. Én csak egy hét fekvőgipszet kaptam, utána két lehetőség közül választhattam: 5 hét járógipsz, vagy 5 hét bokarögzítő.
Az utóbbit választottam, annak ellenére, hogy az orvos is inkább a járógipszre akart rábeszélni, meg gyógytornász ismerős is.
Utólag viszont egy profi traumatológus mondta, aki élsportolókkal foglalkozik évtizedek óta, (hozzá mentem magánúton kontrollra), hogy nagyon jó döntés volt, mert a tapasztalata szerint a kifejezetten súlyos törések kivételével sokkal előnyösebb a levehető bokarögzítő, ezzel rövidebb a regeneráció, többek között azért, mert jobb a vérkeringés, mint ha valaki hosszú hetekre járógipszet kap.
Nekem kb. fél év után lett már csak minimális a duzzanat, alig más ránézésre, mint a másik bokám.
Viszont az utolsó hetekben már simán bringáztam is a bokarögzítővel, meg sokat tornáztattam a lábamat.
Ez a lábfejem két év után sem hajlik vissza ugyanolyan szögben a lábfejemhez képest, mint a másik, de ez semmiben nem akadályoz a hétköznapokban, az időjárás változásra pedig egyáltalán nem érzékeny szerencsére.
Kitartás, és mielőbbi teljes gyógyulást a bokádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!