Mitől fájhat a hátam?
18 éves srác vagyok. Úgy egy éve kezdődött de, hogy kerekebb legyen a történet, néha néha iskolában a széken kiroppantottam a hátam előtte is, törtünk sót. De sosem történt semmi baj. Körülbelül mikor bejött a covid első időszaka, az első online oktatás akkor kezdődtek a gondok, ugyanis én elkezdtem saját magamnak ropogtatnina hátam. Egyszer aztán nem tudtam felállni, mint akibe áram ütött. Összeestem szinte. Akkor en ott egy életre abbahagytam a ropogtatást. Aztán telt az idő, és az utobbi pár honapban, ugy kb 3-4 hónapja egyszer egyszer megroppantottam, de közel sem ugy ahogy akkor régen. Lenyegtelen, ereztem, hogy fáj tőle a hátam és abbahagytam. Szoval nem csinálom egyátalán. A gondom nekem azzal van, hogy egyes mozdulatkonál roppanok. Egyszerűen a csípőm is alul, de olyat.
Egészséges életmódot élek, helyesen táplálkozom, rendszeresen sportolok. Saját testsúllyal, súlyokkal edzek, illetve állóképességi edzések. Már egy jó 4 éve. Probalok mindig odafigyelni a gyakorlatok helyes kivitelezésére, illetve a megfelelő bemelegítésre. Probaltam youtubeon nézni ilyen kis gerinc tornákat. Gyógytornákaz. Úgy éreztem attól javult. Kevésbé fáj.
De valami történt vele az biztos.
A nyakam is ropog. A vállam is fáj most valamiért. A fekhelyem is jónak gondolom, most lett új ágyam, ami tartja a hátam megfelelően.
Edzed a mélyhátizmaidat és nyújtsál speciális csípő, derék, hát nyújtó gyakorlatokat+mobilizációs gyakorlatokat is csinálj.
tapasztalatom az, hogy ezt nem csinálják, vagy rosszul csinálják azok akik csak kondiznak.
Mindemellett kivizsgáltatnám. Lehet hogy kezdődő gerincsérved, vagy bármi más lehet.
(Nekem ez volt....most szívom (42) hogy fiatalként nem törődtem vele)
"Egészséges életmódot élek, helyesen táplálkozom,"
Én meg hadd mondjam, hogy cö-cö. Lefogadom, hogy találnék mind az életmódodban, mind táplálkozásodban kivetnivalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!