Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Ha rátudok állni és tudom...

Ha rátudok állni és tudom mozgatni, de fáj és körülötte lila kicsit és fel van dagadva akkor eltört? Elmenjek megnézetni?

Figyelt kérdés
Ha csak megzuzodott vagy vmi kis apróság akkor nem akarok elmenni.
2021. máj. 1. 18:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mi?
2021. máj. 1. 18:36
 2/11 A kérdező kommentje:
A lábam, de egyértelmű, h nem a kezemen járok 😅
2021. máj. 1. 18:38
 3/11 anonim ***** válasza:
Akármi van , menjél el orvshoz ! Ilyenek miatt van az hogy "szerintem csak kis baj" aztán meg kiderül hogy k*va nagy baj van.
2021. máj. 1. 18:39
 4/11 anonim ***** válasza:

Láthatatlanba nem lehet megmondani. Lehet zúzódás, de lehet repedés vagy elmozdulás. Ha eltört volna akkor nem tudnád ennyire mozgatni, sem pedig rá állni.

Ha ideges vagy, akkor menj be a balesetire és csinálnak egy rtg-t. Ha nem, akkor várj 2-3 napot, addig pihentetés, jegelés, kompresszió és valamilyen gyulladáscsökkentővel való kenegetés. (A kórházban is ezt fogják mondani, ha nem tört el.)

2021. máj. 1. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem a lábunkon járunk, hanem konkrétan a taplunkon.

Doki mindig röntgent kér, általános baleseti sebészet.

2021. máj. 1. 18:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg jegelni egy kicsit hátha lemegy a duzzanat. Mennyire dagadt fel? Bár szerintem a legjobb az lenne ha megnézetnéd egy orvossal... de ez csak az én véleményem.
2021. máj. 1. 18:41
 7/11 A kérdező kommentje:

Kicsit a dublája lett az a kiálló csont. De már többször volt feldagadva és napok múlva lement. Holnap viszont be kell menjek 8 óra mekis munkára.

Tudom mozgatni, csak fáj. De nem annyira, h a síro görcs kerülget. Csak akkor ha nagyon rosszra gondolok azzal kapcs. 😅 so ha bebeszélem magamnak.

2021. máj. 1. 18:51
 8/11 A kérdező kommentje:

Ja és ha megszokom akkor teljesen normán járok kb.

Mármint akkor nem fáj annyira.

So tudok menni cipőben természetesen. Kívéve a kemény munkacípőben. Az már kicsivel neccesebb, de türhető.

És nagyon vészes lenne, ha 2-3 nap múlva mennék el és kiderülne,h eltörtént?

2021. máj. 1. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:

4# vagyok. 2-3 nap múlva az enyhébb zúzódás már gyorsabban javul, a duzzanat is lejjebb megy.

Ha eltört, az kicsit sem javul ennyi idő alatt, a duzzanat megmarad, nehezen tudod mozgatni és ráállni sem akarsz.

2021. máj. 1. 19:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Helló kérdező! Mi újság veled?
2021. máj. 15. 08:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!