Egy orvosi klinikán dolgozom takarítóként! Történt egy olyan eset, hogy munka közben megszúrta a lábamat egy használt injekció, aminek a tűje az egyik szemeteszsákot átszúrva észrevehetetlenül állt ki. Többi lent....?
Az ALAP kérdés.
Tudod ezt BÁRHOGY (kamerafelvétel, fotó, tanú,...)bizonyítani?
Készült jegyzőkönyv?
#2: Ha nem vádlóan megy a főorvoshoz, nem szankciót akár, hanem segítséget kér, mert fél, akkor nem biztos, hogy kell hozzá bizonyíték.
Mondjuk tényleg jobb lett volna vele frissiben a főnővérhez, vagy a bent lévő orvoshoz fordulni.
1-es: pont ezt mondta a háziorvos, hogy a munkáltató vegye fel a kapcsolatot az orvosokkal, és tudja meg kit oltottak aznap.
2-es:nem készült jegyzőkönyv, mert munka közben csak én tartózkodom ott. A munkáltatómmal és a háziorvossal telefonon beszéltem.
6-os, az a baj hogy munkaidőben csak én vagyok ott, a munkáltatómat hívtam, de nem foglalkozik vele.
Azt mondta járt már így a cégnél más is, kaptak egy tetanust a háziorvostól azt annyi.
Utólag semmit nem tudsz így csinálni. A magad érdekében pár hónap múlva elmész hepatitis B, C, HIV és syphilis szűrésre. Most azért nincs értelme, mert ha meg is fertőződtél, még nem lehet kimutatni.
Ha normálisan lenne róla jegyzőkönyv, akkor kellene most egy vérvétel, amivel bizonyítod, hogy a balesetkor egészséges voltál, majd pedig x idő múlva egy újabb. Ha ott kimutatnak valami betegséget, akkor valószínűsíthető, hogy a szúrás kapcsán fertőződtél meg.
Jegyzőkönyv nélkül nem mész semmire. Mintha meg sem történt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!