Láb gipszelése esetén kiskorúaknál mi a teendő a trombózis veszélyét illetően?
A vérhigító alkalmazható esetemben egy 15 éves személynél?
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban valamilyen tapasztalata nagyon hálás lennék ha megosztaná velem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Előző vagyok, túl korán küldtem el.
A doktor írta ki és specifikusan azért, mert 2 hét fekvő gipszem volt és utána pedig 4 hét járó gipsz, ami alatt nem tudtam mozgatni nagyon a környéket.
Szóval a doktorra kell hallgatni.
12 fölött lehet azt hiszem aspirint (és aspirin protect-et is) szedni, vagyis ez alapján elvileg igen. Mit mondtak a kórházban? Kezelőorvos, háziorvos, ...?
Tudom én, hogy mindig a kommentszekciókban van a legképzettebb keménymag, de azért futnék egy kört a fentieknél is a kérdéssel.;)
Jobbulást!
Ha kell vérhígító, annak rajta kell lennie az ambuláns lapon. Ilyenkor vagy ők írják fel, van ahol adnak felírási igazolást, van, ahol csak a felhőbe küldik.
Illetve van, aki csak szakorvosi javaslatot ír, és az alapján a háziorvos írja fel.
Gyerekeknél, serdülőknél nem tudom, mi a protokoll, felnőtteknél ilyenekre nem szoktak Aspirin protectet írni, a Clexane injekciót szokták. Legalábbis nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!